Nieuwe tijd en JVC MP3 speler test

Vandaag weer tijd voor mijn wekelijkse snelle rondje. Ik heb er zin in ook omdat ik de nieuwe JVC MP3 speler ga uitproberen. Gisteren werd ik gebeld door de vrouw van een fanatieke hardloper uit Roden, net terug was van de marathon van Berlijn, die op zoek was naar een goede hardloop-mp3 speler. Zij vroeg mij of de XA-A55 van JVC voor hardlopen geschikt is… tja, wat doe je dan als goede verkoper.. je gaat hem testen.

Wij zijn twee vriendjes.. en u het nog??

Om 20:30 was ik er klaar voor. Ik had een iets warmer shirtje aangetrokken want de temperatuur zakt alweer rap. De MP3 speler zat al op mijn hoofd.. dat wil zeggen, tegen mijn oren, want de XA-A55 heeft alles in de oorschelpen (batterij en elektronica). Miranda, mijn vrouw, altijd complimenteus, noemde mij een marsipulami (ik zie de overeenkomst niet, maar goed) en een vlieg… afijn: over de test hieronder meer: (klik op: read more)

De loop ging goed. Langs de Oude Rijn richting de brug van Koudekerk. Lichte tegenwind maar lekker tempo. De brug over en een paar seconden onder schema. Op de weg terug, ook weer langs de Oude Rijn een beetje fartlek, ofwel vaartspel. Twee lichtmasten (LM) redelijk tempo, dan twee LM snel, daarna de snelle stukjes uitbreiden naar 3 LM, 4 LM en uiteindelijk 5 lichtmasten. De laatste 2 KM tempo verhogen. Door de tempowisselingen had ik eigenlijk niet op een snellere eindtijd gerekend maar uiteindelijk is mijn snelste tijd van 5 augustus verbroken. De nieuwe tijd op mijn rondje Alphen / Koudekerk / Alphen is nu 58:19. Afstand 12,3 KM (dit moet ik echt nog eens een keer nameten met mijn fiets), 12,6 KM/u gemiddeld en 167 BMP gemiddeld. Alles weer goed voor 1035 kcal.

JVC XA-A55

Gisteren geleend van mijn collega Sander, de showroombeheerder en daar stond ik dan, klaar om met de XAA55 (Officieel: XA-A55CLA) te gaan rennen. Deze MP3 speler heeft alles in de schelpen: links zit een AAA batterij en rechts de elektronica (256MB). Geen display maar één drukknop bovenop (start/stop) en op de zijkant volume +/- , voor- en achteruit en mode. Alles acties worden door een stemcommando begeleid. “Power off”, “previous”, “playmode” en nog meer van dat soort dingen.

De “doppen” zitten vast aan je oor met een haakje en dat is wellicht het zwakke punt van deze speler.. dat wil zeggen, als je slappe oorschelpen hebt..
De rechterdop zat strak tegen mijn oor aan maar de linker wiebelde een beetje. Of mijn linkeroorschelp is slapper of de dop beweegt meer omdat de batterij daar in zit. Voor joggen en andere sporten waarbij je je hoofd redelijk stil houdt is dit een perfect apparaat maar als je serieus hardloopt, zoals ik probeer, is, mijn inzien, de XA-A55 niet geschikt. De doppen, bij mij de linker, gaat te veel op en neer tegen het oor wat uiteindelijk als hinderlijk wordt ervaren. Ik heb dan ook na een testrondje van 3 minuten de XA-A55 afgedaan. Ondanks bovengenoemde moet ik zeggen dat de XA-A55 perfect klinkt en makkelijk te bedienen is. Muziek erop zetten is kinderspel. Verbindt de speler via USB met je PC of Mac, sleep je MP3’s naar de XA-A55 (verwisselbare harde schijf) en klaar!

Eerlijk gezegd vond ik een muziekje bij het lopen wel weer lekker. Ruim een jaar geleden heb ik mijn oude MP3 stick verkocht omdat ik niet meer met muziek op wilde lopen maar misschien ga ik de volgende keer de portable MP3 XA-MP101 uittesten. Deze past gemakkelijk in het zakje van je short of je opbergvakje van je drinkgordel.

JVC XA-MP101B

Meer info: klik op onderstaande PDF sheets:

<%media(20050927-XA-A55CL.pdf|product info XA-A55)%>

<%media(20050927-XA-MP51.pdf|product info XA-MP101)%>

>