Google Reader, Links & Anti Spam

Vanavond een extra avondje rust, Miranda is met haar moeder naar de musical Rembrandt in Carré . Zo kan ik rustig mijn weblog bijwerken.
3 items vandaag:

1) Al eerder heb ik vermeld dat je in je eigen Google pagina heel gemakkelijk en overal je favoriete weblogs kunt lezen. Maak je hier gebruik van, en heb je dus een Google Account, lees dan verder:

handig!

Ik heb het probleem dat ik vaak op verschillende computers weblogs lees en dan wil ik niet iedere keer de berichten lezen die ik al heb gezien. Een RSS reader biedt uitkomst maar dan wel één die niet computer gebonden is. Ken je dit probleem, kies dan voor Google Reader.

Het gaat iets te ver om Google Reader* uitgebreid te bespreken maar ik vind ‘m reuze handig. Misschien iets voor de ervaren webloglezer maar zeker het proberen waard! Klik <%popup(20060824-googlereadervoorbeeld.jpg|800|640|hier)%> voor een 800 x 640 screenshot.

Hieronder wat luchtiger nieuws:

linkjes

2) De “Andere hardloop weblogs”-lijst, hier aan de rechterkant van mijn blog wordt langer en langer. Het is bijna niet meer bij te houden… De bloggers die mij gelinkt hebben verdienen uiteraard een link terug en ik geloof dat ik na vanavond iedereen heb vermeld.. zo niet, laat het mij weten!

Klote Spam

3) In de strijd tegen spam heb ik vanavond een plug-in voor mijn weblog installeerd die mij van die mailmeuk verlost. Ik kreeg bijna dagelijks onzinnige reactie’s op mijn posten die iedere keer verwijderd moeten worden. Ook de IP adressen (van spammers) die ik blokkeerde (bans) liepen op. Tijd voor korte metten!
Vanaf vanavond vraag ik je vriendelijk een code na elke reactie in te voeren, deze is niet hoofdlettergevoelig en verlost mij van veel narigheid.

Morgen echt weer hardloopverhaaltjes.. wees gerust 🙂

sage plugin

*p.s. voor de Firefox Sage gebruiker die Google Reader wel zien zitten: Exporteer je Sage lijst (OPML) naar je desktop en importeer ‘m daarna weer heel eenvoudig in Google Reader!! (Subscriptions/Settings/Import/Export)

>