Gsat legt het af tegen de Garmin

Ok, ik had voor de test van woensdag wel even de handleiding van de GH-615 moeten lezen want er is wel een hartslag-weergave… nou ja, dat wel zeggen.. als je geen last van je ogen hebt..
Trouwens, beetje vreemd dat je in het menu de hartslagfunctie eerst moet activeren… je kiest toch niet voor niets het model met de borstband??


Hartslag op de GH-615
In het midden, net boven seconden zie je je hartslag

Niet echt handig, die kleine weergave van de slagen/minuut, beter zou zijn geweest als de hartslag info in één van de grotere vakken zou worden getoond.
De GH-615 is niet te programmeren voor een training. Slechts één (herhalend) tijd alarm is in te stellen. Wel biedt de GH-615 een hartslag- en snelheidswaarschuwing die je zelf kunt instellen. Het opslaan van “waypoints’ is eenvoudig en de weg erna toe is goed te doen met het kompas, die ook gebruikt wordt om de weg naar het startpunt te vinden.

Erg knullig is de USB verbinding met de PC. Geen mooie cradle of dockingstation maar een klein stekkertje die achterin het horloge moet worden gestoken.


Pluggaatje
Verbindingaansluiting afgedekt door rubber dopje

De PC interface, ofwel het bijgeleverde programma “GH615 PC Utility” is om te huilen! (zo slecht)… De data zoals hartslag, hoogte en snelheid worden in een grafiekje weergegeven die zo summier is dat ik ‘m niet eens durf te tonen. De Google Earth functie in het programma is wel aardig maar als je de GH-615 gebruikt zou ik snel de binnengehaalde data omzetten (exporteren) naar een .gpx file en dan in Sporttracks binnenhalen.

Voorlopige conclusie: De Gsat is een leuke GPS ontvanger maar niet geschikt voor hardlooptrainingen. Pas na flinke firmware update waarin trainingen met intervallen en hartslaglimieten kunnen worden ingesteld wordt de GH-615 pas echt interessant voor een hardloper… en Gsat, doe iets aan die PC Utility! Al gebruik je maar de rapportfuncties uit Sporttrack dan zou elke sporter al iets blijer worden

Over een paar dagen de laatste test. Dan zal ik met de Garmin en de Gsat tegelijk het zelfde rondje lopen… eens kijken of er (en zo ja, wat het) verschil in data is.


De geëxporteerde .gpx file vanuit de het PC programma van Gsat geladen in TTSM geeft een duidelijke route. De route vastleggen via GPS doet de GH-615 uitstekend.

>