Road to Rotterdam 2013

Na mijn twee marathons (Zwolle en Eindhoven) en daarna de dubbele haasklus in Amsterdam had ik wel even rust nodig… misschien toch een beetje te veel van het goede in 3 weken. Na een weekje totale looprust was het weer tijd om langzamerhand de loopschoenen weer aan te doen en op te gaan bouwen. Dat de sub 3 dit jaar niet gelukt is is grotendeels te wijten aan het feit dat ik, voor mijn gevoel, te weinig voor mijzelf heb gelopen.

Natuurlijk heb ik alle haasklussen van 2012 onwijs graag gedaan maar bij mijn laatste snelle marathon in Beneden Leeuwen had ik heb best zwaar om Mark naar 3:30 te loodsen… had soms meer het idee dat hij mij aan het hazen was. Daarna ben ik flink gaan trainen voor die sub 3 in Zwolle maar kwam blijkbaar toch te kort. Dat gaan we nu anders doen. Voorlopig geen marathons meer… nee, echt. Mijn volgende marathon wordt Rotterdam 2013.

Ik ga nog twee haasklusjes doen: De Westrandweg Run, 24 november, samen met Anthe. Een éénmalige loop want vlak na deze halve marathon (of 10km) gaat dit stuk snelweg open. Het belooft een bijzondere loop te worden met de finish in een grote loods. Ik ben heel benieuwd! Anthe heeft vandaag 9 minuten van haar HM pr afgelopen op Terschelling. (1:49:37) TOP. Eens kijken of we dat op de A5 nog kunnen verbeteren!

2 weken later loop ik met Paola de 15KM tijdens de Bruggenloop in Rotterdam, 9 december. Paola loopt hard, heel hard en is al regelmatig in de prijzen gevallen. Of dat in Rotterdam gaat lukken hangt van de concurrentie af. De 7000 startnummers zijn in ieder geval al uitverkocht en volgens de website zal de loop in Kerstsfeer zijn… Ik heb er zin in om zo’n snelle Rotterdamse, die nu in Goes woont en werkt, te hazen.

Een week later is het weer feest op Ameland. Met een grote groep lopers zullen we onze intrek nemen in een luxe wellness boerderij en gaan daar de 10 of 21KM van de AdventureRun lopen. Daar zal ik flink tempo maken op de halve marathon en ik denk dat Nesrine wel met mij zal meelopen. Ze is, na een hardnekkige knieblessure nu op de weg terug en kan weer snel en pijnvrij hardlopen.

Verder heb ik nog geen plannen voor begin 2013 dan de 30KM in Schoorl. Tot Rotterdam zal ik geen haasklusjes meer doen. De wedstrijden die ik loop in januari, februari en maart zullen helemaal in het teken staan van mijn volgende marathon. Dan maar even saai… na Rotterdam ga ik weer hardloopvrienden maar vooral hardloopvriendinnen helpen 🙂

Eén van de vele molens in de polder hier. Dit is de Rode Wip in Hazerswoude Rijndijk langs de Gemeneweg (N209)

Vandaag zijn ook de duurlopen weer begonnen. Vanochtend een Z1 loop (dus die moet onder de 135bpm). Mrs RR maakte mij om 10:45 uur wakker (ja, ik wilde echt eens even lang uitslapen) met de mededeling dat als ik wilde gaan lopen ik het nu moest gaan doen. In de middag zou het hard gaan regeleen dus ik ben vanuit mijn bed direct in mijn loopkloffie geschoten, 2 boterhammen met pindakaas naar binnen gewerkt en hup naar buiten! Het werd een leuk tochtje door Alphen aan den Rijn, Hazerswoude en Koudekerk. 20KM in 2:02uur met 133bpm gemiddeld. Ik had ‘m liever qua hartslag zo rond de 130 gehad met 6:00min/km maar dat komt wel weer. oh ja… In Rotterdam mag ik in startvak C weg (2:45 – 2:59) dus het begin is in ieder geval prima!>