Polderloop 2007 – Mega PR voor Tanja (update 2 !)

Het verslag is nu helemaal compleet 🙂


Snelle Tanja met haar nieuwe PR
Tanja heeft een mega PR gelopen!

Bovenstaande foto zegt genoeg. Een stralende Tanja nadat zij op de 10KM (Polderloop – De Kwakel) een ongelooflijke prestatie heeft neergezet. Haar beste tijd op de 10KM was, 6 jaar geleden, 52:30. Nu heeft ze haar Persoonlijk Record aan alle kanten verbeterd. Met ruim 4 minuten (!!) er vanaf is het nu: 48:25 netto

En ook al heb ik je gehaasd Tanja, jij hebt die toptijd zelf gelopen!!! Je bent een superkanjer!!

Update: 03-08, 14:00 uur door Tanja zelf!

Ik wist het meteen: Mijn primeur als gastblogger bij Richard smaakte naar meer. Maar dat er zo snel een vervolg zou komen had ik niet gedacht. En wat voor vervolg….!

Om half 6 werd ik door de BN’er RR in zijn Ferrari opgepikt bij station Lammenschans. Al kletsende reden we naar Uithoorn waar we een pastaatje zouden gaan eten. Al snel vonden we pizzeria La Riva (zonder GPS apparaten overigens want die gaven geen resultaat, gewoon ouderwets de borden volgen). Hier hebben we een hapje gegeten en de tactiek van de wedstrijd doorgenomen.

De wedstrijd is de Polderloop in De Kwakel. Een supergezellige loop met veel deelnemers en een lekker parcours. De weersomstandigheden waren prettig en we hadden er allebei zin in. De tactiek van de wedstrijd bestond uit niets meer dan een Garmin die was ingesteld op 54 minuten en RR die zou zorgen dat we dat tempo liepen. Gewoon achteraan de rij gestart, is namelijk goed voor de moraal om lekker veel mensen in te halen. En dat hebben we gedaan! Tja, en als de km-tijden dan zo gemakkelijk omlaag gaan geeft dat nog eens extra moraal. Eerst het gevoel; ik ga een pr lopen (52:13, dat dateerde uit 2002), vervolgens het gevoel; ik kom in de buurt van de 50, oh nee, het kan zelfs eronder en dan zegt Ronald; 48:30 is haalbaar….! Ik weet ook zeker dat je harder kunt fietsen als je de gele trui draagt.
Wat een eindtijd: 48:25. Ontzettend bedankt Ronald, je hebt het echt heel erg goed gedaan.

Lezers, ik ben te boeken als gastblogger en ik laat me heeeeeeeel graag naar dit soort pr’s hazen….!

Björn, waar bleef je nou….? Je zou ons inhalen….!

Miranda, veel plezier met de plantjes enne…volgende keer gewoon mee?

Ronald, je bent echt een superkanjer en een tophaas. Eén ding staat vast voor 2008: Ik zit met “mijn” broeders in Schoorl in februari!

Dank je Tanja voor je mooie verslag.
Hieronder mijn verhaaltje:

Tanja’s verslag is eigenlijk al behoorlijk compleet (nooit geweten dat ik in een Ferrari rijd…) maar toch een paar aanvullingen:

Na de lekkere pastamaaltijd op naar de feesttent in de Kwakel. Bij het afhalen van de startnummers spreek in nog even met Bjorn en het hardlopende echtpaar Erica en Fred, beter bekend als hun samenvoegsel: Frederica


Fred+Erica
Fred + Erica = Frederica

Tanja wil niet inlopen… doet ze nooit maar ik mag wel even een rondje doen… na een paar minuten loopt ze opeens naast mij… “misschien is het toch beter om even de spieren los te maken”, zegt ze. Daarna wandelen we naar de start en beginnen aan de 10KM. Uitgangspunt was een tempo van 5:17 maar al direct merkte ik dat Tanja sneller kon. Regelmatig even overleggen en het tempo iets verhogen. Na de 3KM ging het tempo nog wat omhoog maar in de 6KM zat een vervelende lus. Een smalle weg was in tweeën gedeeld en ik probeerde, als goede haas, Tanja langs de langzame lopers te wurmen.

Een vervelende man liet na aandringen gaatje open maar Tanja mocht blijkbaar van hem niet voorbij waardoor ze uiteindelijk door de berm moest… erg sportief hoor mijnheer..

Tanja had zo halverwege blijkbaar nog tempo en lucht over, zo erg, dat ze op een gegeven moment zei: “Als ik te snel voor je ga moet je het maar zeggen hoor!”.. lekker ding, die Tanja!

Op 8KM greep ik een bekertje water en sprenkelde wat koele druppels richting Tanja die het inmiddels behoorlijk warm had maar zeker niet verzwakte. Een kilometer voor het einde zei ik tegen haar dat een tijd net onder de 49 moet gaan lukken. Twee andere lopers hoorde dit en besloten direct van mijn haaswerk gebruik te maken. De laatste paar 100 meters had Tanja het echt moeilijk… ze gaf alles wat ze kon en bij de mededeling dat 48:30 mogelijk was kwam de laatste versnelling eruit… Ongelooflijk wat een doorzettingsvermogen heeft deze vrouw.

Op 48:25 stopte ik mijn klokje en nadat Tanja weer hersteld was van haar laatste slopende kilometer begon ze te stralen… en dat hield de rest van de avond niet meer op.


Na de race
Net na de wedstrijd, op de foto met een nieuw talent

Tanja wilde nog even uitlopen en terwijl we nog even nababbelden over de race kwam een man op mij af, gaf een hand en vroeg naar ons resultaat. Ik zei: “je moet mij even helpen wat ik herken je niet” waarop hij vertelde dat ik hem niet kende maar hij mij wel… hij is een regelmatige bezoeker van mijn blog… dat vind ik nou leuk om te horen. Dank je, fellow-runner!

Voor mij was de loop ook zeer geslaagd. Niet alleen heb ik kunnen meedelen in de vreugde van Tanja maar ook heb ik pijnloos kunnen lopen… iets waar ik vooraf mij toch een beetje zorgen over maakte. Ik kan het schema voor Berlijn weer oppakken.. hoera!

Na een drankje en een hapje was het weer tijd om te vertrekken…. Wat mij betreft heb ik er weer een nieuwe vriendin bij. Dank voor de gezelligheid Tanja en natuurlijk ben ik met Broeder Richard erbij in Schoorl 2008!!

Data: 10KM, 48:25, tempo gemid: 4:50 /12,4 KM/u, max 14,9 KM/u. Gemid hartslag: 172, 838 Kcal.


Rondetijden
Een echte negatieve split: de eerste 5KM in 24:58, de tweede in 23:24. Kilometer 6 ging wat langzamer… met dank aan de vervelende loper.

>