Reisje langs de (Oude) Rijn

Wel lekker hoor dat laat lopen… vanavond dik na 21:00 uur vertrokken voor een echte zwerfloop van 1:30. Vanuit het Noorden van Alphen a/d Rijn vertrokken richting het zuiden van de stad en langs “de lage kant” van de Oude Rijn gelopen richting Zwammerdam.

De weg naar dit kleine dorp is, of liever gezegd was mij totaal onbekend. Het enige wat ik wist is dat er in het dorp een brug over de Oude Rijn is wat tegelijk het keerpunt van de duurloop zou betekenen.
Ondanks de hoge temperatuur (29 graden) was het goed te doen. Het tempo lag op een lekkere 5:30 min/KM, wel iets boven de geplande Z1-2 (HF 141-151) maar met deze warmte mag mijn hartslag wel naar 155 gemiddeld.

De zwerftocht ging moeiteloos misschien ook vanwege het mooie polderlandschap van Zwammerdam… maar waar is nu die brug? Ik hoopte dat ik de oversteek wel zo rond de 45 min kon gaan maken… en ja hoor, na 43 minuten.. daar was ie:


Zwammerdam
Turningpoint, de brug over de Oude Rijn

In de verte zie je de brug…sorry, had vandaag alleen mijn telefoontje bij mij. De weg terug door Zwammerdam was een doolhof.. welke kant op? Alphen keer om.. ja, doei, kom daar net vandaan.. dan maar richting Boskoop en gelukkig.. ik liep weer langs de Oude Rijn.. terug via de “hoge zijde”. Mijn koezooltjes hielden het ook goed. Na 1 uur heb ik ze gewisseld. Terwijl een jonge vrouw door haar slaapkamerraam mij in de gaten maakte ik de wissel. Oogkontakt met haar maakte lukte niet.. ze dook snel weg.. verlegen type??

Nee omhoog

Na 1:10 moest het een stukje sneller. De laatste 20 minuten stonden gepland in Z2-3 (HF 153-163). Op het einde nog even de beklimming van Alphen a/d Rijn. 7% omhoog de Albert Schweitzerbrug op.. ja, oplettende lezer, het bord geeft een daling aan.. maar ik kwam van de andere kant 🙂

Even voor 11 uur thuis, drinken, douchen, bloggen.. en nu.. lekker slapen.

data: 1:32 min, 17,4 KM, Z1-2 stuk: 11 KM/u, gem HF 155; Z2-3 stuk: 11,8 KM/u, gem HF 162; 1442 Kcal

…Ik kom er net achter dat mailtjes naar runningronald.nl niet aankomen.. ga ik morgen uitzoeken… antwoord volgt

>