De 20 van Alphen 2006

Vandaag voor mij de 10KM van Alphen… Geen echte wedstrijd vanwege mijn spierblessure maar meer een ontspannen loopje:

Warming up van de 1 en 2,5 KM, met Opa Rob vlak achter Michelle

Het begon al in de ochtend.
Om 11.00 met het hele gezin naar het centrum van Alphen gefietst en daar lekker gesprongen met de kids om ons op te warmen voor de 1KM kids loop.
Michelle rende lekker door maar Wouter klaagde alleen maar over zijn koude tenen.. voor hem was het niet zo’n succes.
Na afloop van de 1KM vertrok Miranda met de kids naar huis en ik ging mijn tas inleveren in het gemeentehuis, tevens verzamelpunt voor de 10 en 20 KM. Daar liep Richard op mij af. Hij ging vandaag weer voor de 20KM die hij overigens weer in een top tempo (1:30:17) heeft gelopen!

Haile  nr 1201, en vlak achter hem met nr.2 Kamiel Maase

Met mijn gsm/fototoestel vertrok ik richting de start. Eerst kwam Haile Gebrselassie (1201) als een speer voorbij. Vandaag heeft hij zijn 21e wereldrecord gelopen, deze keer op de speciaal voor hem gecreëerde 25KM. Daarna volgde de start van de 20KM. Ik zag Richard even later snel voorbij komen en ook Ron (sorry Ron, je actiefoto is niet gelukt).

Bijna 14:10, tijd voor de start van de 10KM. Ik ging behoorlijk achterin staan om een te enthousiaste start te voorkomen…


Achterin het startvak nog even gesproken met Milja, een oude bekende uit mijn jeugd toen ik nog in Hazerswoude Rijndijk woonde.

Het startschot: de 561 deelnemers kwamen in beweging. Ik ging rustig van start maar mijn geplande snelheid van 9 KM/u in Z1 was echt niet te doen…

Het ging lekker en besloot mijn snelheid zo rond de 10 KM/u te houden. Lopen door het voor mij o zo bekende Alphen aan den Rijn is heel lekker. Ontspannen ging ik langs het Aarkanaal en haalde onderweg rustig aan een hoop mensen in. De spierblessure in mijn rechterbeen hield zich rustig en na een half uurtje draaide ik de Bruinslotsingel op… een leuk punt want daar lopen de 10 en 20KM deelnemers gebroederlijk naast elkaar.

Ik had nog een rek- en strekstop in de planning dus even later bij een bushokje een korte stop. Daarna was het nog 4 KM en wat mij betreft kon het nog iets sneller. Op 7KM hoorde ik “papa, papa, papa!!”. Miranda, Michelle en Wouter stonden mij aan te moedigen.. echt lief.

De laatste kilometers zijn altijd leuk zeker als je de laatste 1000 meter door het hartje van Alpen loopt. Tijd voor de eindsprint..tja, kon het toch niet laten om alles voor mij voorbij te sprinten.. ik had al lang genoeg die 6min/km aangehouden. De snelheid ging richting de 17KM/u voor de laatste 150 meter en toen zat mijn rustige 10KM erop…

Bij het ophalen van mijn tas hoorde ik iemand achter mij zeggen: “Bent u die man van dat weblog?” Het was Runningman Leo die herstellende is van een heftige zweepslag-blessure.. zijn eerste blessure in 15 jaar.. Nog even doorbijten Leo, straks breek je weer records!

Mijn uitslag

Binnen onder het uur (58:18)… dat was niet de planning.. sorry dat ik jullie met de prijsvraag op het verkeerde been heb gezet door een verwachte eindtijd van 1:10 door te geven. Om dit goed te maken zal ik bij mijn volgende wedstrijd weer een hoofdtelefoon weggeven.

De winnaar van de hardloop-hoofdtelefoon is deze keer geworden:
Cultuurbarbaar Fred die slechts 18 seconden met zijn voorspelling boven mijn eindtijd zat. Tijd voor de lotto Fred?

Kort samengevat: een leuke loop door het mooie Alphen a/d Rijn in schitterend winterweer. Zonnig en windstil. Lekker ontspannen gelopen en mijn pootje heeft zich goed gehouden. Ik ben erg tevreden en rustig aan weer op de goede weg. Volgend jaar ga ik voor de 1:30 op de 20KM, dus kijk maar uit Richard 🙂

Klik hier voor wat foto’s van vandaag

De foto’s van mijn Nokia’tje zijn niet super maar de moeite waard… alleen Richard kwam zo snel voorbij dat mijn telefoon niet op tijd gereed was.

Meer info over de 20 van Alphen

Nog even een aktiefoto:

Running Ronald op de laatste meters

>