Snowrun

Na de mooie halve van Linschoten gaan de trainingen gewoon door. Ja, ik zal mij nu weer aan het schema van mijn coach Rob Veer gaan houden. De Marathon van Spijkernisse en het knallen daarna in Linschoten vindt mijn trainer natuurlijk echt niet goed. Hij is nu op vakantie (lees: ingesneeuwd in Zuid Frankrijk) maar gaat mij zeker weer een strafpunt geven… Sorry Rob…

Eigenlijk had ik vandaag een loopje in een onbekende omgeving gepland staan maar gezien de weersomstandigheden vond ik het niet echt slim om de auto te pakken voor een duurloopje met een bevriende tweep. De afspraak is verzet naar begin volgend jaar. Daarover later meer. Gisteravond stond een herstelloopje van 45 minuten op het programma dus pakte ik mij goed in en stond om 20:15 uur in de sneeuw voor mijn voordeur toen twee jongens die met hun fiets aan de hand liepen mij aanspraken:


20091222-snowrun.jpg
Bekende foto.. andere setting

-Zo meneer, gaat u echt hardlopen?
-Ja jongens, de trainingen gaan gewoon door, weer of geen weer!
-Dat is echt vet, loopt u ook de 20 van Alphen?
-Ja, vaste prik mannen
-Doet u dan de 10 of de hele 20?
-De 20 natuurlijk. Heb er eergisteren nog één gelopen en vorige week een marathon
-Wow, respect… hee, wat is dat?
-Een GPS trainingshorloge
-Vet Cool
-Ja, werkt best leuk (daarna volgende een verkoopverhaaltje voor de Garmin Forerunner 310XT)
-Nou, veel succes meneer
-Ja jongens, dank je wel. Jullie ook!

Of die jongens nu echt onder de indruk waren weet ik niet… kan ook zijn dat ze net een lekker sjekkie op hadden. Hoe dat ook.. het loopje ging lekker. Door de sneeuwhopen over de stoep wat af en toe wel opletten was. Andere stukken waren goed geveegd en kon ik gewoon over de weg lopen. Het lopen in de sneeuw heeft wel wat.. knerp knerp onder je schoenen.. zo mooi.

45 minuten en 7,5KM later was ik weer terug. Lekker ontspannen en een goed gevoel. Morgen nog een training bij AAV’36 op de baan en daarna nog één blogpostje. Dan volgt even de gebruikelijke Kerststile op RR.nl Tot later!

>