Schelpen, strandmarathon en parcoursverkenning

Vanochtend was om 10:30 de start van de Ultimate Low Tide International Marathon Scheveningen – Zandvoort. Een unieke marathon over het strand met de start bij de pier, een lus terug naar de haven van Scheveningen en dan in één rechte lijn naar Zandvoort… bij mooi weer kun je het eindpunt zelfs zien.


Ultimate Low Tide International Marathon

Om 12:00 uur waren wij op het strand bij de Langevelderslag waar drie vrijwilligers net bezig waren met het opzetten van de verzorgingspost van de 30,6KM. De bordjes zat niet echt stevig in het zand dus de schepjes van Michelle en Wouter brachten uitkomst. Ook konden ze gelijk de vuilnisbakken even vastzetten in het zand. Eén van de twee dames had al snel door dat ik marathon ervaring had en vroeg wat tips over het inrichten van de verzorgingpost… tja, dan word ik gelijk enthousiast natuurlijk… ja, tussendoor werd er ook nog naar schelpen gezocht voor Wouter.

VP 30 km
Spontaan een vrijwilliger bij de verzorgingpost op 30,6KM

Niet veel later kwam de organisatie even de VP controleren en alles stond prima klaar voor de lopers. Ik maakte even kennis met één van de organisatoren, Jan Willem als ik mij niet vergis, en gaf hem als tip mee dat hij vanavond even op Ronald moest Googlen voor een verslag en de foto’s. De eerste man, die na ongeveer 2:10 min doorkwam, was de winnaar van vorig jaar, Mark van den Driessche uit België.


1e man
Doorkomst 1e man en links één van de organisatoren


Na de 5e man kwam de eerste vrouw fris en fruitig door. Nee, ze stopte niet maar lachte hartelijk naar de mensen bij de verzorgingspost. De eerste 15 deelnemers heb ik op de foto maar daarna begon het te regenen en was het tijd om te vertrekken…. Leuk om even deze bijzondere marathon (met 90 deelnemers) van dichtbij mee te maken. Jammer dan ik runner en blogger Rencapy niet heb gezien, hij wisselde in Noordwijk, op het 24,4km punt. Het inschrijfgeld is wellicht wat aan de hoge kant maar het gaat naar SOS kinderdorpen en dat geeft toch ook weer een goed gevoel als je over het stand naar Zandvoort loopt.


1e dame
Doorkomst 1e dame

Alle foto’s vind je in mijn Flickr album

Ik was vandaag spontaan een vrijwilliger in deze marathon… leuk voor mij maar misschien niet zo voor mijn gezin… in mijn enthousiastme vergeet ik dan dat ik eigenlijk met vrouw en kids op pad ben…heb beterschap beloofd voor de volgende keer… maar ik denk dat mijn gedrag wel herkenbaar is bij andere lopers of hun niet lopende partners..

O ja, er is ook nog getraind vanavond… het parcours van de 20 van Alphen is bijna helemaal verkend… bijna zegt u? ja, het parcours van 2 jaar terug, mijn laatste keer, zat nog in mijn hoofd en ik miste daardoor het rondje over de Albert Schweitzerburg. Ik vond het al zo vreemd toen ik nog maar 2km van de finish af was mijn Garmin pas 15km aangaf… nou ja, aankomende zondag zal ik ‘m wel helemaal lopen. Vanavond heb ik eigenlijk niet mijn hele training afgewerkt.. sorry coach.. de geplande 20KM is 17KM geworden. Wel in een nette gemiddelde hartslag van 137bpm bij 5:45min/km. Als je het hele parcours wil zien klik dan even hier


Finish 20 van Alphen
De laatste meters gaan in als je zondag hier loopt..
de finish is voor het stadshuis

>