Rondje Zwolle en Legoworld

Gisteravond vertrokken richting Zwolle en zonder files, ja het kan nog nog in Nederland, om 20:00 aangekomen in Zwolle. We vonden het wat te laat worden voor de kids om uit eten te gaan in de binnenstad maar gelukkig was de keuken van Hotel Campenile prima. Lekker pasta gegeten en niet te laat naar bed.

De volgende ochtend nog even een rondje Centrum. Het hotel ligt vlak bij het Noordereiland en daar vandaan was het maar een kort stukje hardlopen naar de binnenstad van Zwolle. Het centrum is omringt door water en dat maakt het oriënteren redelijk gemakkelijk


Sassenpoort
De Sassenpoort in hartje Zwolle

Echt een heerlijke manier om een onbekende stad te ontdekken. Nog voor acht uur liep ik door de binnenstad, zag de kerken zoals de Onze Lieve Vrouwetoren of Peperbus en andere monumenten en natuurlijk de vele bruggen die het “centrum-eiland” met de rest van de stad verbindt.

Het Pelserbrugje, een voetgangersburg, ging net open. Gewoon een ketting overdwars om de mensen tegen te houden.. geen gedoe met slagbomen. Een heerlijk loopje!


Bruggen in Zwolle
Het Pelserbrugje, vlakbij de Pannenkoekenboot

Even voor 10:00 uur vertrokken wij naar de IJsselhallen. 10:10 uur mocht iedereen naar binnen en daar was het drie zalen vol alleen maar LEGO. Van Duplo tot Starwars en van historisch Lego tot de laatste snufjes van Technisch lego. Geweldig om te zien. Kinderen maar ook de oudere jongeren konden zich daar prima vermaken. Achteraf een slimme zet om zo vroeg mogelijk naar binnen te gaan, een paar uur later was de IJsselhal helemaal vol en stond er op de A28 bij afslag Zwolle 5KM file.


Legostad
Een stad van lego

Wouter met lego
Je kon ook lekker zelf bouwen

In de hallen was een Intertoys winkel waar alle soorten Lego werden verkocht… Lego doet zeker weten goede zaken de komende dagen…
Om 13:30 uur was inmiddels zo druk binnen dat wij het voor gezien hielden. Terug naar huis met een tussenstop in Hilversum bij Lafoot waar mijn nieuwe zooltjes zijn ingenomen en opnieuw worden bijgesteld. Zondag loop ik dus nog op mijn oude zooltjes..

Een leuke, maar drukke dag vandaag.. morgen nog een dagje vrij… even lekker niets.. behalve dan een strak marathonkapsel laten aanmeten..In <%popup(20081016-kaartzwolle.jpg|884|593|het kaartje)%> zit een onderbreking.. bij de Sassenpoort was ik vergeten mijn FR405 weer aan te zetten. Werkt de TTSM kaart hierboven niet? klik hier

>