Parcoursverkenning Zwolle Marathon

Bij een goede voorbereiding van een marathon hoort natuurlijk een parcoursverkenning. Op 30 september is de eerste editie van de Marathon van Zwolle, een hele mooie 42,2KM door de IJsseldelta. Met Kees, beter bekend als Keesdeloper. Maanden geleden spraken Kees en ik een datum af een een stuk van het parcours te bekijken maar via de tam tam op twitter, facebook en de blogs hadden we vandaag een leuke groep bij elkaar.

Mijn nieuwe Nimbus 14 schoenen had ik zaterdag al getest (daarover later deze week meer) en ze mochten van mij mee naar Zwolle. Zondag om 08:15 uur vertrokken richting het stadion van Zwolle waar ik Mieke op zou halen en daarna reden we samen door naar het NS station van Kampen, het verzamelpunt voor de start van de parcoursverkenning. Niet veel later hadden we de groep compleet: Fietsers Annemieke, Mieke en Kees, die ivm het herstellen van het blessure niet mee zou lopen maar fietsen en de lopers: Charlotte, Eric, Erik, Hans, Johan, Koen, Lambert, Marcel en ik. Kees deed even een inleidend praatje, ook namens Han, initatiefnemer van de marathon en daarna vertrokken we met een relaxt tempo van zo’n 10KM/u.

Een paar KM onderweg - Foto: Kees

Kampen uit, de IJssel over en aan de andere kant van het water liepen we in de mooie IJsseldelta. Het startpunt van de parcoursverkenning lag op 17KM van de marathon. Op 30 september begin je in het PEC stadion en loop je dus o.a. richting Kampen. Leuk om met een gezellige groep zou het parcours te bekijken. Lekker bijkletsen met oude bekenden zoals Annemieke, Mieke, Erik en Kees maar ook gezellig om kennis te maken met nieuwe gezichten. Eén van de lopers zei: “loop ik nu eindelijk met de bekende RunningRonald…” hihi… Onderweg merkte Mieke op: “als je hier zo in de IJsseldelta woont dan hoef je toch niet meer op vakantie, je hebt de vakantiebestemming in je achtertuin” Daar had ze wel gelijk in. Het was een schitterende omgeving en natuurlijk maakte het zonnetje ook heel veel goed.

Bij het plaatsje Zalk stond een man druk te fotograferen, hee, het is Jaco! Leuk dat hij even langs kwam en meefietste met ons. De groep bleef goed bij elkaar en ook de enige hardlopende dame in ons gezelschap, Charlotte, stond haar mannetje. Moeiteloos liep ze de kilometers weg. Voordat we aan een flinke kuitenbijter begonnen stopte we even, vlak voor de Hanzeboog, de opvallende rode brug over de IJssel. Tijd voor een hapje, drankje en wat foto’s.

Even een foto stop bij de Hanzeboog: vlnr: Mieke, Johan, Lambert, Eric, Marcel, Charlotte, Kees, Hans, Koen.
Vooraan vlnr: Annemieke, Erik, Ronald. Foto: Jaco

Daarna de brug op (35km in de marathon) en dat was pittig! Ook door de ‘hobbeltjes’ in de brug maar gelukkig ga je ook nog een keer naar beneden. Onderaan namen we afscheid van Marcel die verder naar huis liep en verderop gingen ook Annemieke en Jaco op huis aan. De rest van de groep liep Zwolle in en daar was het een feestje van herkenning. Mooie stukken van de Halve Marathon door de binnenstad, leuk om te zien! Charlotte verliet hier de groep om haar fiets te pakken en we zwaaide haar uit. De rest liep door richting het stadion waar nog een lekker tunnetje vlak voor het einde zit… Bij het stadion blijven Lammert, Mieke en ik achter. Koen liep door naar huis en de rest liep door naar het NS station van Zwolle om daar de trein te pakken richting Kampen. We namen afscheid van elkaar en ieder ging zijn eigen weg.

Hotel Lumen, wat naast het stadion ligt had voor de lopers kamers ter beschikking gesteld om even op te frissen en te douchen maar doordat ik niet helemaal goed in de gaten had dat het echte eindpunt van de verkenning niet bij het stadion maar het NS station was maakte alleen Lammert en ik gebruik van het gastvrij aanbod in dit werkelijk schitterend hotel. We kregen allebei een eigen luxe kamer tot onze beschikking. Helemaal top! Fris en fruitig maakte we in de luxe lobby kennis met Annet, sales manager van Hotel Lumen. Op 29 september, de dag voor de marathon zullen aardig wat lopers gebruik maken van dit hotel waaronder loopmaatje Frank en ik.

Hotel Lumen, 200 meter van start en finish biedt zelfs een special Marathon Looparragement aan! Een betere voorbereiding voor de marathon kan ik mij niet voorstellen! Lees hier meer over deze interessante aanbieding.

Al met al was het een zeer geslaagde dag! Mooi weer, mooi parcours en gezellige mensen. Iedereen bedankt voor de lol onderweg, Annemieke, Mieke en Jaco, dank voor de support, Kees dank voor de perfecte organisatie en Hotel Lumen, dank voor het zeer gastvrije ontvangst! Met recht een TOPDAG!

Ook meelopen? Op 19 augustus gaat de parcoursverkenning op herhaling. Schrijf deze datum in je agenda. Deze zit dan 6 weken voor de marathon van Zwolle. Ideaal in de voorbereiding. Houdt de site van Kees de Loper in de gaten voor meer informatie.

Video met foto’s van Kees en Jaco. Ook Kees heeft een mooie video gemaakt, zie deze link. Grappig commentaar in de ondertitels in Kees’ filmpje!

>