Nog geen nieuw PR maar wel lekker gelopen

Vanavond maar weer eens de snelle loop op de vrijdagavond gehouden.. eens kijken of ik mijn PR van 58:41 kan verbeteren op dit stuk van bijna 13 KM.. het Alphen-Koudekerk-Alphen rondje zoals ik hem zelf noem.

het is alweer donker

Omdat het alweer vroeg donker wordt heb ik maar weer mijn reflectorvestje aangetrokken.. beetje saai maar wel veiliger. In Koudekerk loop ik een stuk van 3 KM over de openbare weg (Hogewaard) en in mijn zwarte outfit ben ik dan zonder vestje echt niet te zien..
De loop ging lekker maar ik had al snel in de gaten dat ik weer boven mijn doorkomstpuntpiepjes (ja.. leuk galgjewoord) zat. Iedere keer ongeveer 10 seconden te langzaam.. halverwege wat extra tempo.. zat regelmatig boven mijn D2 max van 169 BPM (huh??? voor de niet hardlopers.. D2 is een pittig tempo waarbij mijn hartslag tussen de 164 en 169 slagen per minuut moet liggen… dus lekker doorlopen). Aan het einde van de loop weer de gebruikelijk eindsprint wat mijn eindtijd op 59:16.2. bracht. Nog niet over mijn persoonlijke record heen maar wel een lekker rondje voor mijn gevoel.

Deze loop van 12,7KM is toch maar weer gedaan in een gemiddeld tempo van 12,8 KM/u met even een piekje naar 16,8 KM. Zondag is het weer tijd voor de wekelijkse intervaltraining maar eerst ga ik morgen even de nieuwe Bakker-Sport in het vernieuwde centrum van Alphen a/d Rijn bekijken… daar hebben ze vast en zeker wat leuke hardloopspulletjes… jammie

>