Dan volgend jaar maar Rotterdam?
Dit jaar waarschijnlijk geen Rotterdam Marathon

Vandaag bij ik bij de Fysio geweest. Na een intake gesprek komt hij tot de volgende hypothese: Vlak voor de 1/2 marathon van Amsterdam (begin oktober) kreeg ik last van een pijnlijke spier in mijn voetzool. Na wat rust en een massage ben ik vol goede moed aan de 21KM van Amsterdam begonnen. Iets wat ik beter niet had kunnen doen volgens de Fysio. Hij zei daarbij dat hij hetzelfde had gedaan, dus gewoon de wedstrijd gelopen maar die spier in mijn rechtervoet is (zeer) waarschijnlijk de veroorzaker van al het leed.

Ik ben, volgens hem, na de twee weken rust van de 1/2 marathon, toch iets anders gaan lopen om die pijnlijke spier te ontlasten. Daarbij in combinatie met de, in mijn ogen de verkeerde schoenen, heb ik mijn enkel (of hiel) verkeerd belast.

Het gekke is dat ik tijdens het lopen geen last heb van die spier onder mijn voet maar als hij op de bewuste spier druk is hij nog steeds pijnlijk. Ook mijn enkel is op bepaalde plekken gevoelig. Voorlopig heb ik 3 vervolgsessie in mijn agenda staan. Morgenmiddag zit ik weer bij de Fysio.

Volgens hem moet ik doorblijven gaan met lopen. Een week rust en daarna weer proberen te hardlopen is voor de spieren niet echt verstandig.. ze moeten wel in beweging blijven maar voorlopig moet ik het houden op stukjes van ongeveer 30 minuten… daarbij moet ik elke dag met twee ijsklontjes de spier koelen om de doorbloeding te stimuleren (Ja, Martine, you told me so… ik had ook eerder naar jou moeten luisteren)

Nou jullie begrijpen het al.. Rotterdam zit er, zoals het er nu uitziet, voor mij niet in… en dat is balen maar niet het einde van de wereld. New York lopen is natuurlijk voor mij veel belangrijker. Rotterdam kan ik ook volgend jaar doen..

Vanavond heb ik een kort stukje van 4,6KM gelopen. Na 25 minuten ben ik gestopt. Voorlopig maar even niets overdrijven…
maar ja.. ik denk dat ik beter dit weblog tijdelijk “Ronald’s Hardloopblessure Weblog” kan gaan noemen 😉

Morgenavond weer een update van mijn tweede Fysio-bezoek

>