Live verslag uit Letoure 2

Het leven op de camping bevalt ons goed… en dat voor de eerste keer.. Het weer is ok hier. Niet overdreven heet. De afgelopen twee dagen was het een graad of 26. Waar we ons in verkenen hebben is de temperatuur ‘s nachts. Het koelt hier heel erg af en afgelopen nacht lagen we behoorlijk te rillen onder een dun dekentje.. want he, wie denkt eraan om een slaapzak mee te nemen. Ik kreeg het dusdanig koud dat ik een stuk hittefolie (je kent het wel van de reddingsdiensten, zilver/goudkleuring) wat in de auto lag, gebruikt heb om onder te slapen… eindelijk warm… vandaag maar wat slaapzakken gekocht…


zonnebloemenland
Een van de vele zonnebloemvelden hier

De omgeving hier om te lopen is erg mooi. Veel zonnebloemvelden maar ook een behoorlijk hoogte verschil … en dat valt best tegen. Nog groter is mijn respect geworden voor Martine en Geert die bij de Trans Alpine Run en Jungfrau marathon vele malen hoger gaan dat mijn dalingen van -100 en stijgingen van +100 meter. Het rondje camping is een kilometer of 3 met wat klimmetjes erin. Woensdagochtend heb ik een kort rondje van 5.5KM gedaan, vanochtend een wat langere loop van ong. een uur, bijna 10KM.

mooi meertje
Ochtenddauw op het meer

De loopjes kun je ook zien op TTSM


Het begint een beetje op te vallen hier.. ‘s avonds zit ik op een bankje bij de kiosk een beetje te freaken… gisteravond sprak een dame van de camping mij aan en vroeg mij iets in de zin “command connectes vous votre computer avec le internet?”… (let niet op mijn Franse grammatica) … eh.. ik had hier al op gerekend en liet mijn telefoon zien: “par telephone” “d’accoord”, was het antwoord.

Ik heb nu maar wat internettoegang gekocht in de kiosk… gelukkig kan ik het werk voorbereiden en dat via een usb stick on line zetten… het lezen van jullie blogs schiet er natuurlijk bij in maar dat probeer ik wel weer in te halen… (zal vast niet lukken maar ja…)

Verder voeren wij niet zo veel uit hier.. lekker in de zon, in het meer of zwembad. Dit weekend gaan we ook nog even de omgeving hier verkennen… eerst met de auto en zondag ga ik eens kijken of ik een duurloopje kan doen richting het stadje Lectoure… daarbij probeer ik wel de doorgaande (70KM/u) wegen te vermijden… fietspaden kennen ze hier niet… maar gelukkig zijn er vele rustige ‘tussendoorweggetjes’ C’est tout, peut-etre lundi un nouvelle post… au revoir

>