Herfstloopjes

Het is weer herfst! Na een lange zomer van warme avondtrainingen is het nu gedaan met het droge weer. Zondag een herstelloopje van 11KM na de supersnelle 10KM van zaterdag en gisteren 12KM in Z2, gemiddelde hartslag 138bpm bij een tempo van 5:19min/km. Die loopjes waren nog wel droog en in een redelijke warme avondtemperatuur. Vanavond was het anders: het kwam echt met bakken naar beneden.

Woensdag is altijd een beetje haasten. Snel naar huis, op tijd eten en omkleden. Meestal zet ik dan nog even mijn computer aan en blijf dan natuurlijk weer te lang op internet hangen. Mijn jasje en petje-met-lampje gepakt en op naar AAV’36. De bedoeling was dat we een training buiten de baan zouden gaan doen. Heuveltraining bij de hefbrug van Alphen maar trainer Ruud vertelde dat het daar één grote waterbak was geworden en besloot de training op de baan te houden. Eerst inlopen langs de sportvelden waar nog even werd nagepraat over de Zegerplasloop van afgelopen zaterdag. Eén van de vragen was waar toch die progressie van mij vandaan komt en ook nu weer moest ik aan mijn clubleden het antwoord schuldig blijven. Ik heb geen geheim middel, pillen, of andere drugs. Ik zit, denk ik, gewoon lekker in mijn vel en dat is te merken aan mijn tijden. Zolang ik het vol kan houden.. waarom niet? Voorlopig blijf ik lekker trainen met Rob Veer en bij AAV’36.


20091007-nat.jpg

De baantraining was dus een verrassing voor iedereen. Wat had Ruud op de planning? Eerst even wat loopcoördinatie. In rap tempo vertelde de trainer wat we moesten doen. Een beetje warrig keek ik naar andere clubleden (er waren er trouwens een hoop niet op komen dagen.. vanwege de regen??). Gelukkig nam onze snelste dame Sandra het initiatief en wij konden haar volgen. Vrouwen kunnen nu beter meerdere opdrachten onthouden.. denk ik 🙂 Daarna diverse afstanden in diverse percentages op de baan die afgewisseld werden met wat krachtraining. Als laatste moesten we 800 meter lopen en om de 50 meter versnellen totdat je dus in sneltreinvaart (onder de 3:00min/km) weer binnen kwam. Dat zijn nou de snoepjes van een training. Heerlijk!

Toen we klaar waren hield het op met regenen.. maar wat maakt het uit? Het was heerlijk trainen in de regen. Kom maar op met die herfst!

>