Gezellige Zondag

Even kort: het is alweer 23:59 en dus eigenlijk veel te laat voor deze runner… Vandaag was een relaxte dag. ‘s ochtends wat huishoudelijk taakjes en ‘s middags richting Yumi & Sushi gereden. De laatste rollen sushi werden gemaakt toen ik binnen kwam… verser kan dus niet! De eigenaresse bood mij wat te drinken aan terwijl ik vol bewondering naar de sushibereiding van haar en haar collega keek… en zie daar, ook nog Asahi, Japans bier, ja, doe er maar bij… ben geen bierdrinker maar het zoete Japanse bier is zeker geen bocht!


Sushitime!
Lekker sushi eten (en halen) bij Yumi & Sushi in Alphen aan den Rijn

Thuis stond de bakplaat al klaar voor de “teppanyaki” en niet veel later arriveerde Martine & Ingrid. Lekker bijgekletst over van alles en nog wat maar natuurlijk over onze gemeenschappelijke passie, ja, hardlopen.


Bloggers aan de Japanse hap
Bloggers & Partners aan de Japanse hap

Sushihap
Zo mooi kan ik ze zelf echt niet maken


Om 20:00 namen wij, na een gezellig etentje, afscheid van Team Herbalife en maakte ik mij op voor de zondagse duurloop. Op het programma: 3 x (20 min Z1 + 10 min Z2 + 5 min Z3) ofwel: 68%HR, 74%HR en 80%HR.

Het was een aangename 10 graden met een verfrissende motregen maar wel veel wind. Na 90 seconden “inlopen” startte ik mijn voorgeprogrammeerde training op de Garmin. Een lekker rondje door de polders en 1:45 uur later stond ik precies voor mijn huis… inmiddels kan ik de afstanden hier in de buurt al aardig inschatten… overigens, deze keer geen hulp meer nodig voor Mevrouw M. Ik zag haar gisteravond na de zaterdagloop tevreden en glimlachend met een puzzelboekje in haar stoel zitten.

Als ik na een lange duurloop thuis kom neem ik vaak een musli- of een ander soort reep (happer) maar er waren nog 4 stukjes sushi over… nu niet meer 🙂

Data van de loop: 18:42KM, 1:46:30 uur, 5:46min/km, 146bpm (73%HR) en 1528Kcal


Rondje van vandaag
Lekkere duurloop door de polders

>