Een pittige interval en een rustig duoloopje

Eén keer per week ‘trakteert’ mijn coach Rob Veer mij op een intervaltraining. Deze keer op donderdag: een uur lopen met daarin 8 x 3min Z3-4 ofwel hartslag 163-173. Rondjes van zo rond de 4:00min/km met 2 minuten herstel na elk rondje. Miranda was naar een vergadering van de ouderraad en kwam om 22:00 uur terug. Ik had mij voorgenomen de training te verplaatsen naar zaterdag maar toen ze hoorde dat ik het te laat vond zei ze: “Watje! wie wilde er nu gaan lopen?!” .. tja, ze heeft gelijk.

Dus gisteravond 22:15 uur vertrokken en 23:15 weer thuis… wow, pittige interval maar toch wel weer lekker dat die gelopen is.. weer 12KM op de teller. Vandaag ging het er iets rustiger aan toe. Spontaan een dagje vrij genomen en ja, inmiddels is Miranda er al aan gewend dat als ik vrij ben, ik in de ochtend ga lopen, bijvoorkeur met mijn loopmaatje Claudia. Sterker nog, het was zelfs haar voorstel om die snelle dame uit Nieuw Vennep te bellen… zo gezegd, zo gedaan. Claudia was zelf al van plan een duurloopje te doen dus waarom niet combineren?

Bij aankomst bij Claudia nog even rustig koffie Nespresso gedronken en even bijgekletst. Daarna vertrokken we weer, net als op 5 december, richting de Zilk. Er stond een koude, harde wind wat op het strand niet echt fijn zou zijn. Liever door de duinen heen wat eigenlijk nog prettiger loop dan het strand. Je hebt er harde en onverharde paden, klimmetjes en afdalingen en een mooie loopomgeving met hier een daar wat loslopend wild.


Waterleidingduinen
Weer een loopje door de Waterleidingduinen

We waren eigenwijs want waarom de gekleurde paaltjes volgen… op een gegeven moment moest ik ook aan Claudia bekennen dat ik echt niet wist waar we liepen. Gelukkig heeft de Garmin een “back to start” navigatiefunctie maar even verderop zagen we weer wat ANWB-paddenstoelen waarna de terugweg naar de Zilk snel was gevonden. De laatste kilometers waren heftig. Een koude, harde tegenwind, soms met een pittig klimmetje.. opeens werd de geplande relaxte loop toch nog een beetje afzien. Onder het lopen natuurlijk veel gesproken over.. hoe kan het anders.. hardlopen.

We hebben besloten elkaar te gaan hazen in Schoorl. Zowel Claudia als ik hebben nog niet eerder een 30KM gelopen dus we hoeven niet voor een PR te gaan. Wel leuk om 30KM mijn maatje te hazen…of zij mij?? Na uur lopen en 12KM verder hielden we het voor gezien. Onderweg heeft een aardige vogelaar nog even een plaatje van de natuur geschoten.. jammer dat er net twee hardlopers voor het beeld stonden.. 🙂


Claudia en RR in de Zilk
Heel even stoppen voor de foto en snel weer verder … brrr

In de auto, met de kachel aan kwamen we weer een beetje op temperatuur. Ik moest het zonder krentenbrood met spijs doen maar een flinke plak ontbijtkoek is ook lekker maatje, thanks. Daarna Claudia weer netjes thuis gebracht en richting Alphen a/d Rijn gereden. Super om een hardloopmaatje zo dicht in de buurt te hebben wonen. Dank weer voor de gezelligheid en de gezamelijke training Claudia. Graag tot de volgende keer.. maar dan liever zonder de koude wind.

>