Geen race tegen CA maar een vrachtschip
Christijan en nog iemand

Het kon natuurlijk niet uitblijven… vanavond de laatste avond dat Christijan Albers bij JVC op bezoek is… en ik zou natuurlijk gek zijn om niet even met hem op de foto te gaan. Uiteindelijk zijn er maar heel weinig mensen die in een Formule 1 bak mogen scheuren en hoevaak kom je die tegen?
Terwijl CA nog even verder ging met racen op de electronische versie van zijn F1 bolide ging ik mij omkleden om weer richting huis te rennen. Ik vertrok om 20:41 vanaf JVC met een redelijk tempo maar na een kilometer of 5 begon ik aan mijn eigen race (maar niet op F1 snelheid).
Een vrachtschip voer over de Oude Rijn met een lekker tempo richting een gemeenschappelijke hindernis.. de brug bij Koudekerk. Ik had nog even het plan om de laatste kilometer voor de brug het tempo dusdanig te verhogen dat ik als eerste bij de brug zou aankomen maar was bang dat ik te veel energie daarbij zou verspillen.. dus tempo van het schip aangehouden en maar even een minuut bij de brug gewacht… niet echt fijn maar het is niet anders.


Nadat de slagbomen weer omhoog waren gegaan was het zaak om achter het vrachtschip aan te gaan. Na 2KM door de bebouwde kom van Koudekerk a/d Rijn heb je weer uitzicht op de Oude Rijn en loop je langs het water richting Alphen. Hier zag ik de bewuste boot weer..
nu tempo maken en inhalen dat kreng…

Het eindresultaat mag er zijn: vanavond is het loopje JVC – huis geëindigd onder het uur: 0:59:47
maar de afstand blijft weer even een raadsel… Mijn Polarmaatje geeft nu 12,2 KM aan, terwijl dat de vorige keren 12,4 en 12,7 was… soms vervloek ik die afstandsmeter!! Ik wil een Garmin Forerunner maar ja.. dan moet ik weer helemaal op 0 KM beginnen en ik ben al zo lekker op weg.. nu 1074 KM.. dus Esther, ik weet het nog niet.

Vrijdag geen loop en dus geen verhaaltje… die avond zit ik met wat JVC collega’s en wat “concu-lega’s” in Flevo Marina bij Lelystad voor een jaarlijks terugkerende zeilwedstrijd. Meer hierover a.s. zondag, tot dan!

>