Wedstrijdplanning 2011

2010 is alweer bijna voorbij. Een jaar gekenmerkt door een heftige knieblessure die mij een stuk minder liet lopen. Had ik over 2009 nog 2666KM gelopen, dit jaar zal de ‘odometer’ ophouden zo rond de 2000KM. Het aantal wedstrijden over het jaar genomen is gelijk gebleven, 22 stuks. Toch waren er dit jaar veel meer haasklussen (9) die ik allemaal met veel plezier heb gedaan.

De planning voor 2011 is alweer tot halverwege maart ingevuld. Die begint met een snelle 10 Engelse Mijl in Snelle Rijk-City: Woudenberg. Tijdens de FlorijnWinterloop zal er geknald gaan worden. Behalve FrankRoadRunner en het snelste stel van die omgeving en ver daarbuiten, Rik & Ilonka zullen ook Falco en Roberto hun opwachting maken. Met de twee laatste genoemde zal er een ware titanenstrijd losbarsten.

Roberto, bijna een jaar lang geplaagd door blessureleed is nu op de weg terug. Falco en ik kunnen hem misschien nu nog een beetje bijhouden en op zaterdag 8 januari zal er zeker tussen Falco en mij een heftige strijd worden geleverd. Falco is ongelooflijk snel geworden en bijna niet meer bij te houden door deze oude man… het wordt dus smullen daar in Woudenberg… en afzien.. zeg maar bijna sterven… 🙂

Hele snelle mannen in Dubai - Foto: Standard Chartered Dubai Marathon

Daarna volgt toch wel één van de hoogtepunten van 2011. De Dubai Marathon, als haas voor Harmke. Het gaat trouwens weer goed met de hardlopende amazone. Bij haar vorige halve marathon, 5 december in Abu Dhabi had ze nog last van haar enkel en liep 2:11. Twee weken geleden liep ze de zwaardere halve marathon van Dubai in 2:00 uur, zonder pijn. Nu is het belangrijk om heel te blijven, zij, en ik.

Eind januari heb ik geen wedstrijd maar wel een hele leuke loop die ik niet wil missen: de eerste looplustrum van de webloggers. Niet alleen ‘oude’ bloggers kunnen zich aanmelden maar natuurlijk ook newbie-bloggers, twitteraars of hardlopers die helemaal niets doen op de sociale netwerken. Loop mee met deze gezellige 10 of 20KM, georganiseerd door bloggers Gert en Marco

In februari staat één wedstrijd gepland, de Groet uit Schoorl Run. Deze keer een halve marathon die heel snel moet gaan. Het parcours is niet helemaal vlak. De ‘veteranen’ kennen de klim vanuit Schoorl naar de ‘Berenkuil’ maar wie weet is er een PR uit te persen. Schoorl is zo’n loopje die elk jaar op het programma staat, als wat al vanwege het bloggersfeest aldaar. De dag ervoor beetje loslopen, ‘s avonds eten en borrelen met de vele bloggers en tweeps en de volgende dag één van de 3 afstanden lopen (10, 21 of 30KM). Eén wedstrijd, want in februari zal ik het verder heel druk gaan krijgen met de laatste voorbereidingen voor mijn hometown-run, de Carrier 20 van Alphen.

De 20 van Alphen - Heel Alphen loopt mee!

De 20 van Alphen is ‘mijn’ feestje. Dit jaar extra bijzonder omdat ik als coördinator van de Businessloop bij de organisatie betrokken ben. Ik nodig dan ook heel graag iedereen, die zich nog niet voor dit hardloopfeestje in het groene hart heeft ingeschreven, dit alsnog snel te doen. Ik heb de herinneringsmedaille al gezien… alleen daarom wil je al meelopen … maar Alphen is meer. Een gezellige drukte en een mooie parcours dwars door mijn mooie woonplaats. Doen dus!

Een weekje later wordt de 2e marathon van 2011 gelopen. Een zware… ééntje waarvoor ik toch nog wel even wat moet oefenen op het strand. Samen met RunningGirl Jolanda worden er 42KM gelopen over het zand gelopen, van Scheveningen naar Zandvoort in de Ultimate Low Tide Marathon. Jolanda zal op 9 januari al een goede generale repetitie gaan doen tijdens de Halve van Egmond, ik zal zeker een stuk van het parcours Scheveningen-Zandvoort nog een keer gaan lopen voordat het 13 maart is.

Wat daarna volgt is nog ‘pending’. Plannen genoeg: opnieuw een aanval op een tijd onder de 3 uur op de marathon, een trainingsweekend met mijn club AAV’36, een snelle najaarsmarathon en nog meer hardloopavonturen, o.a. op de Waddeneilanden maar ook in het buitenland. Eén buitenlands avontuur wat zeker zal plaatsvinden is de deelname aan de 20e Roparun. Team 247, Tref&Co zal weer een opvallende verschijning zijn op 1e en 2e Pinksterdag onderweg van Parijs naar Rotterdam. Meer daarover binnenkort op mijn blog!

Roparun 2011 - Tref & Co - Team 247 - is er weer bij!

Een wedstrijd die ik over zal gaan slaan is de Linschotenloop, a.s. zaterdag maar ik wens iedereen daar wel heel veel plezier en succes, vooral Falco! … maar wie weet duik ik nog ergens weer eens spontaan bij een wedstrijdje op… tot snel allemaal!

>