Andere intervaltraining

Terwijl ik de oude Runner’s World aan het doorbladeren was op zoek naar een schema voor mijn broer (zie hieronder) zag ik in het mei 2005 nummer de kop “verpluver uw records”.. mmm.. klinkt goed en omdat ik een beetje uitgekeken raakte op de twee bruggen training vond ik het weer eens tijd voor iets anders.

Een andere intervaltrainig wel te verstaan. Genoeg tips in het mei nummer: ik heb gekozen voor de 3 x 100 meter op snel tempo (5 kilometerloopniveau) en 1 x 100 meter dribbelen… en dat dat 10 keer.. maar ja, hoe ga ik dat meten zonder atletiekbaan, ik ben geen lid van een AV… gelukkig biedt mijn Polar ook daarvoor uitkomst. Intervallen kun je met de S625x instellen op tijd, eindhartslag en afstand waarbij de berekeningsmethode kan worden ingesteld op HF/min, % van max. HF en pace (tempo in minuten/km)… of word ik nu te technisch?

Eerst even 10 min warming up en daarna de intervallen. Ging best goed maar het tempo kan sneller.. Daar komt bij dat ik mijn hartslag (en dus ook niet mijn tempo) kon controleren omdat mijn borstband geen contact maakte met mijn horloge… waarschijnlijk waren de contacten in de band niet vochtig genoeg… daarbij had ik geen zin op te stoppen.. volgende keer weer hoor en dan ook maar aan het tempo werken.
Na de 10 x 300 meter was ik weer uitgekomen bij één van de twee bruggen (‘s Molenaarsbrug) en ja dan kan ik het toch niet laten om even aan de beenspieren te werken. 7 x lekker snel de brug op en uitlopen naar beneden. Daarna rustig naar huis met tussendoor nog een eindsprintje over 300 meter… volgas… altijd lekker.

Vanaf morgen beginnen de drukke tijden bij JVC. In principe ben ik de komende drie weken

op maandag-, dinsdag- en woensdagavond ook aan het werk. Als het lukt wil ik dinsdag- of woensdagavond weer vanaf JVC naar huis lopen om zo toch mijn schema van 3 x per week aan te kunnen houden… later meer hierover

>