6 jaar bloggen – Trainen – Tiedkwiet

De datum is ongemerkt voorbij gegaan.. door de drukte was het mij niet op gevallen dat het op 19 juli 6 jaar geleden is dat ik mijn eerste weblogpost schreef. Er is veel gebeurd in die afgelopen 6 jaar. Zo zou ik maar één marathon lopen, alleen die van New York en inmiddels ben ik hard aan het trainen voor mijn 18e: de Eindhoven Marathon 2011. Het schrijven op mijn blog is wat minder frequent geworden stoppen… nee, nog ff wachten 🙂

RR in 2006

Coach Rob Veer stelt met zorg mijn schema samen zodat ik zo goed mogelijk aan de start op de Veldmaarschalk Montgomerylaan zal staan op 9 oktober in de Philipsstad. In de wekelijkse trainingen zit de laatste tijd een pittige interval die elke keer een beetje wordt aangepast maar het zijn steevast 200’tjes en daarna lange stukken, 1000 of 1200meter. Vanavond wilde Rob dat ik 5 x 200 meter zou lopen in 41 seconden met 200 meter dribbelen tussendoor. Die 200’tjes zijn goed te doen, snelle sprintjes tegen de 18km/u. Daarna mag ik even herstellen (dribbelen tot dat ik er klaar voor ben) en dan moet het echte werk beginnen: vanavond 7 x 1200 meter in 4:36min, ofwel 3:50min/km (15,7 km/u) met ook 200 meter dribbelen tussendoor

De eerste is altijd even wennen, het tempo moet even gezocht worden maar gelukkig heb ik mijn Garmin Forerunner die mij daarbij helpt. 4:39… oef, dat is iets te langzaam. De volgende moet beter. 200 meter dribbelen is een korte herstelafstand maar mijn hartslag zakt snel naar de 140. De tweede, derde en vierde gaan allemaal in 4:35, netjes maar dan zit ik op de helft en krijg een een soort van terugval, de 5e gaat zwaar.. 4:41.. ik vind het eigenlijk helemaal niet leuk meer. Het is donker, laat (bijna 23:00 uur) en ik wil het liefst gewoon de kortste route naar huis… “je bent toch geen watje!! doorlopen kreng” zeg ik in mijzelf.. het helpt, de één na laatste gaat in 4:36 en ik ben weer op de weg richting Alphen.

Nog ééntje… ik besluit van de 200 meter herstel 100 meter te wandelen om wat krachten op te doen en wordt ingehaald door twee fietsers. De rode achterlichtjes werken als een rode lap op een stier en ik ga er achteraan. Blijkbaar zit er nog genoeg in je als je net al 6 x 1200’tjes heb gedaan want de laatste 1,2KM gaat in 4:25. Als mijn Garmin de laatste piepjes geeft ten teken dat de 7e 1200m voorbij is voel ik mij goed en wandel even een klein stukje en dribbel weer door naar huis. 13,6KM getraind in 1:01 uur.. lekker! 155bpm is een mooie gemiddelde hartslag. Ik ben er wel van overtuigd dat Eindhoven een mooie, snelle marathon gaat worden! Coach Rob kan in ieder geval weer tevreden zijn… ik ben het in ieder geval.Dan nog even dit:

De inschrijving van de fameuze Tiedkwietloop is weer geopend. Deze bijzondere hardloopwedstrijd (3e editie) in Steenwijk begint om 02:00 uur in de nacht dat de klok een uur achteruit gaat. Zo loop je 11 of 17KM in een ongelooflijk rappe tijd! Elk jaar zijn er vele (bloggende en twitterende) hardlopers (m/v) die zich vrolijk en vooral verlicht uitdossen om zo als rennende lichtmast/kerstboom/rendier of weet ik veel wat door Steenwijk en Tuk lopen. Het is een aanrader en ik heb er het lange stuk rijden er altijd wel voor over. Wil je mee doen, schrijf je dan snel in want er is een limiet! Lees alles op de website van de Tiedkwiet!. Inschrijven (voor maar 6 euro!!) doe je hier!

Kijk nog even naar het filmpje van de 2e editie: Tiedkwiet 2010.
Tot ziens in Steenwijk!!

>