Gsat GH-615 GPS device

Gisteren ontving ik van Harmen (Mr. TTSM) de Gsat GH-615.
Deze Taiwanese “Wrist / Outdoor GPS device” is een goedkoop alternatief voor de Garmin Forerunner 305.


GH-615
De GH-615 op zijn werkplek… en ja, ik heb een klein polsje

Wat gelijk opvalt is dat de Gsat behoorlijk groot oogt. Door zijn ronde kast lijkt de GH-615 behoorlijk fors geschapen. Gek genoeg is hij niet veel breder dan de Garmin en ook het gewicht valt mee, de Gsat is 7 gram zwaarder dan zijn Amerikaanse voorbeeld.

GH versus Garmin
Taiwan versus USA

Op het moment dat je de Gsat aandoet klikt er een bekende piep. Het opstartgeluid is gelijk aan de Garmin… ook de menustructuur doet erg aan de Garmin denken. Gisteravond heb ik een uur met de Gsat omgelopen. Net als de Garmin zit hij prettig om je pols en heb je dus geen last van het GPS apparaat tijdens het lopen. Wat mij wel direct opviel is dat in het hoofdscherm geen weergave is van de hartslag (de GH-615 wordt met een borstband geleverd). Wel is er de mogelijkheid om een hartslag alarm in te stellen maar een hartslag indicatie is natuurlijk veel makkelijker.


Data overzicht
Overzicht van de loop

Wel zichtbaar zijn snelheid, tempo, afstand, gemiddelde snelheid en aantal calorieën. Verder biedt de GH-615 diverse navigatiefuncties zoals het opslaan van ‘waypoints’ en een ‘back track’ functie. Zeg maar teruglopen naar je beginpunt. Een kompas met de af te leggen afstand zit er natuurlijk ook in. Gisteravond, bij de eerste test, is er blijkbaar iets fout gegaan want ik had geen goede GPS informatie. Volgens Gsat zou dit mijn ‘track’ zijn geweest:

zooitje
Gsat writing??? nee, zo beroerd loop ik nou ook weer niet

De Gsat GH-615 zal zo tussen de 200 en 250 euro gaan kosten en dat is een stuk goedkoper dan de Forerunner 305… mijns inziens lijkt 200 euro voldoende maar ik ga deze Taiwanees deze week nog even flink aan de tand voelen.

Meegeleverd wordt: een hartslag-borstband, USB kabel, USB lader en software met o.a. Google Earth interface

>