Na de marathon…. op naar de volgende

Update 23:30 uur: Gert’s fantastische film
Webloglopers @ Utrecht Marathon staat nu on line!

Nu, drie dagen na de marathon maak ik de balans op. Ja, ik ben te snel begonnen.. die 14KM meelopen met de sub 3:00 uur groep was inderdaad, zoals Ronnie omschreef, Kamikaze. De verkoudheid en het warme weer werkte ook niet in mijn voordeel… sterker nog, na de marathon had ik geen last meer van hoestbuien maar ‘s avonds begonnen ze weer..


20090416-kami.jpg
Supersnel, verkouden en warmte… geen goede mix

Zo heftig dat ik voor één nacht verbannen ben naar Wouter’s bed en mocht de kleine man in het ouderlijk bed rusten. Een bezoekje aan de huisarts (want ik hoest niet normaal… dat is bekend) gaf aan dat er toch wat te horen was.. even een weekje Ventolin gebruiken en daarna is alles weer ok.

Ik mag even niet diep gaan van de dokter, die eigenlijk niet helemaal kon verklaren of de bronchitis (klinkt heftiger dan het is) door de marathon is gekomen. Nou doc, geen probleem, ik zit in mijn herstelweek. Gisteren lekker een stukje gefietst en vanavond een klein rondje van een half uur. Na de marathon van Utrecht had ik toch een gevoel van… ik wil het toch opnieuw proberen op de marathon.. liefst over twee maanden maar de loopagenda zit al heel vol met een 24 uurs estafette, de marathon van Leiden (als training), de Ropa-Run en dé 12 uurs estafette in Den Haag.


20090416-HMM.jpg
Op 6 september echt onder de 3:10 uur

Dus na goed overleg zal mijn volgende marathon door de hometown van mijn loopmaatje, tevens winnares van vorig jaar gaan, de Haarlemmermeer Marathon. Ik ben er van overtuigd dat na mijn lesje in Utrecht ik nu wel ‘behouden’ kan starten en een tijd tussen de 3:05 en 3:10 kan lopen… alhoewel een afrem-haas misschien wel handig zou zijn.

Nee, de Eindhoven Marathon wordt het niet want die past niet in de planning.. zal begin volgende week uitleggen waarom niet… (sorry, Haraldinio)

>