Ontspannen duurloop
De kaart kun je ook op hoofd zetten natuurlijk

Vanmiddag waren we met de kids en opa en oma van der Hulst in Noordwijk. Bij de Langvelderslag (een smalle weg door de duinen van Noordwijk) is een kindvriendelijk pannenkoeken- boederij “Langs Berg en Dal“. Lekker eten alhoewel het niet echt hardloopvoer is vlak voor een lange duurloop.

De kids krijgen bij hun pannenkoek een leuk kado’tje en ook de bediening is helemaal op de kids ingesteld.. aanrader dus… als je kleine kids bij je hebt tenminste.

Om 19:00 ben ik vertrokken voor een rustige duurloop richting de Langeraarsche Plassen. iPod op en de Nike+ sensor ingesteld op een duurloop van 20KM. Na elke kilometer kreeg je netjes te horen hoe ver je was. Voor de duurlopen gebruik in een ‘playlist’ waar vanalles in zit. Dance, Disco, golden oldies maar ook rustig werk. Zo hoorde ik halvewege de loop de schuifelklanken van het nummer Guilty uitgevoerd door Barbara Steisand met de Bee Gees… mmm.. al lopend, met de wind in de rug gingen mijn gedachten terug naar de klassenavonden op de middelbare school… mooie tijd…


Class of 85
RR in de <%popup(20070304-classof85.jpg|800|511|Class of 85)%>

Verderop het lekkere nummer van Yazz and the Plastic Population – “The only way is up”. Dit nummer heb ik helemaal grijs gedraaid op de Firato van 1988.

Klik even op de link… kun jij stil blijven zitten??

Na 20KM meldde de iPod dat de “training completed” was maar ik moest nog een stukje om thuis te komen. Het kaliberen van de iPod sensor is overigens niet nodig geweest. Na 20KM lopen, volgens de Garmin gaf de Nike+ na 20,1KM aan dat ik de 20KM vol had gemaakt. Deze afwijking van 100 meter op 20KM vind ik meer dan netjes. Na de 20 KM kreeg ik bij elke kilometer update met hoever ik “beyond my goal” was.

Wel een beetje jammer dat na 2:30 uur lopen Paula Radcliffe weer kwam vertellen dat dit “your longest workout so far was”… zit er naast Paula en Lance nog anderen in het iPodje?? Emmie… zonder de namen te vertellen.. verlos mij van deze vraag…

Data van de loop in TTSM: 22.50KM; 2:30 uur, 6:39 min/km, 9 km/u, gem. hartslag 140 bpm, 1767 kcal.

>