Met Wouter op pad


20090503-metwouteroppad1.jpg
Met weer een strak kapsel (standje 2) op pad,
Wouter’s haar moet nog gedaan worden (standje 1)

Zo af en toe wil Michelle wel meefietsen als ik overdags ga hardlopen maar vanmiddag wilde Wouter graag mee. Ik vertelde dat ik een uur ging lopen en dat dat voor een mannetje van 7 wel wat ver is. Nee, hij wilde wel mee maar of hij een softijsje mocht kopen na afloop. Dus met een euro in zijn zak pakte hij zijn fiets en kwam achter mij aan.

De training was een uur in Z2, volgens mijn nieuwe trainingzones 138-148 bpm. Een redelijk pittig tempo voor een zondagmiddag training.. ik had immers de hele dag nog niets gedaan… Met flinke wind tegen gingen we op pad richting Ter Aar. Wouter kletst gelukkig niet zo veel als zijn grote zus dus met hem is het lekker lopen. Het tempo lag zo rond de 5:00min/km. Wouter trapte dapper door en kreeg na 3KM de wind mee en dat ging ‘m beter af maar wilde in Ter Aar even stoppen… even bijkomen…

“Eh.. dat is wat moeilijk Wout, wat papa loopt door.. maar weet je, stop maar even bij de kerk. Ik loop een rondje om de kerk en dan gaan we weer verder”. Wouter knikte instemmend. Na 2 minuten rust fietste hij weer achter mij aan en zagen we de markeringen op de weg van de Ter Aarse Oranjeloop van afgelopen donderdag.. balen!! Ik las vandaag bij toeval op de blog van RonaldRunner dat 5KM van mijn huis een hardloopwedstrijd was… had daar wel even zin in gehad… nou ja, volgend jaar dan maar.

Nadat Woutje weer 5KM tegen de wind in had gebikkeld en ik ‘m zo af en toe moest voortduwen over de heuveltjes zei hij: “Poe hee, dat ijsje heb ik wel verdiend!” Absoluut jongen, ga jij maar naar de snackbar je ijsje kopen. Ik liep nog een kilometer verder en maakte zo mijn training van vandaag af.


20090503-training0305.jpg

Data: 1:00 uur, 12,07KM, gemid. tempo: 4:58min/km, 12,1km/u en exact 1000Kcal. Dit alles in een gemiddelde hartslag van 144 bpm… precies in het midden van Z2.. ben weer een tevreden hardloper.

20090503-teraar.jpg
Zie rechtsboven het rondje om de kerk

>