Compromis / Onweer op komst

Om 19:30 had ik Wouter in bed gestopt en wilde mij net omkleden voor mijn duurloop toen Michelle naar mij toekwam:

flits

– Papa, mama en ik vinden het geen goed idee als je gaat hardlopen
– Oh, Waarom niet dan?
– Nou, er komt onweer aan, ik heb al wat lichtflitsen gezien
– Eh… maar ik moet wel trainen… weet je wat, ik denk er even over na.
– Papa, wat is er nou belangrijker? Hardlopen of je leven?

Tja.. There’s she has got a point… ze is wel een beetje erg wijs met haar 6 jaar…

– Weet je wat? Ik zal niet ver weggaan maar in de buurt van ons huis blijven. Ik loop gewoon een rondje drie keer of zo. Ik zal ook mijn petje tegen de regen opdoen

Ik kreeg goedkeurig van de dames en hop naar buiten. 3 flesjes in mijn gordel gevuld met Gatorade, Energiereep, sleutel en GSM mee. Rondje over de dijk (Dijkslootpad) en terug via de Ridderbuurt, een rustige, goed verlichte polderweg langs de boederijen waar bijna nooit een auto komt.

oeps

Rondje 1: Ik zag het weerlichten in het noorden maar had verder geen last. Een fietser vroeg mij de weg naar Ter Aar. Het einde van het eerste rondje kwam in zicht.. ik moet nog even een stoplicht voorbij.. mmm.. een politieauto vlak bij… snel door rood (of was ie groen?). De agenten stapte in en reden weg.. mijn richting op.. oeps.. snel de route aangepast door door wat poortjes heen te lopen… even kijken: is de kust veilig?
Ik heb geen ID bij mij.. wie wel eigenlijk tijdens het hardlopen?? Rondje 1 in 36 minuten. (5,5 KM)

Rondje 2:
De lichten in de lucht werden iets heftiger maar waren nog steeds een behoorlijk eind weg. Onderweg nog een paar hardlopers gezien en twee fietsers die wel de weg wisten. Rondje 2 in 36 minuten

Rondje 3: Halverwege begint het te regenen. Gelukkig niet zo hard en na 5 minuten was het weer voorbij… de lichten werden intenser. Aan het einde van rondje 3 had ik mijn tweede flesje leeg. De lichten kwamen inmiddels al boven Alphen.. Rondje 3 in 35 minuten, nou nog ééntje dan..

Rondje 4: Tempo ging omhoog. De piepjes van mijn Polar zette ik maar uit. Ik ging nu toch boven de trainingszone van 130-140 hartslagen p/minuut. Na 10 minuten hoorde ik het nu ook donderen. Flits..tellen.. 10 KM weg… Weer flits… 8 KM weg… arrgg… Tempo nog hoger. Toen regen… hard, nog harder, stortbui!! Ik zat tussen twee fietstunnels in..schuilen ging niet. Omkeren en in rap tempo terug naar huis. Inmiddels was ik al zeiknat geregend. Eenmaal thuis hield het op met regenen. Ook het onweer was weg maar ik had mijn 2 uur wel volgemaakt.


bizar readings

Mijn Polar raakte behoorlijk de weg kwijt.. waarschijnlijk door de veranderingen in luchtdruk? Volgens de bruine hoogtelijn zou ik anders in twee minuten wel hele vreemde heuveltjes genomen hebben.

Al met al een bijzonder loopje… de lichtflitsen waren wel mooi om te zien (toen het nog niet regende). Ik zag wat vliegtuigen oplichten in de lucht.. wat zullen de passagiers gedacht hebben?

data: 2:07 uur, 19,5 KM, gem HF: 140, gem. snelheid 9,2 KM/u, 1365 Kcal. Weekendtotaal: 43,5 KM, weektotaal 55,2 KM. De aankomende week ga ik mijn weektotaal van week 35: 60,8 KM, verbreken!

De uitslag van de mini-quiz is verschoven naar morgen (maandag). Dus je hebt nog een dag om je antwoord in te sturen.

34:

34

Soms valt het niet mee om een plaatje met een bepaald nummer te vinden. 34 was zo’n getal… na lang zoeken en vele suffe plaatjes verder wilde ik de moed al opgeven maar gelukkig wilde het meisje op de foto (Elyse) wel met haar racemonster op de foto.
Morgen, 33, was een stuk makkelijker… met dank aan de Zweedse au-pair… nog even tot 15:00 uur wachten aub.


Vanavond laat het duurloopverslagje

>