Live verslag vanuit Brugge

Vandaag zijn we vertrokken richting Brugge. Hier overnachten wij op doortocht naar Plopsaland (Hiermee sluit de inzendtermijn voor de mini-quiz 🙂 ). We hebben onderdak in Hotel de Goezeput, een voormalig klooster.Het is een knus klein hotel, midden in het centrum.

Brugge moet je gezien hebben vanuit een rondvaartbootje en/of paardenkoets. Het eerste hebben we gedaan, de paardjes hebben overgeslagen.. Een te grote wachtrij. Brugge is een mooie, oude stad met een prachtig centrum.


Markt in Brugge
De Markt in Brugge

Bloggear

Bloggen is wat lastig (heb mijn laptop niet meegenomen) maar met een beetje kunst- en vliegwerk is het te doen. Voor degene die het leuk vinden om te weten: Maak een paar foto’s en verklein die in je camera, zet de foto’s op je PDA (in mijn geval wordt ie gebruikt als navigator). Tik een email, voeg de foto’s er aan toe en verzend alles via een netwerk of GSM-verbinding naar je weblog.

Aan het eind van de middag ben ik even naar buiten gelopen opzoek naar een onbeveiligd, open netwerk. Dat was niet zo moeilijk. Twee straten verder heb ik mijn email binnengehaald. Op het internet surfen gaat niet echt gemakkelijk op een PDA en het verzenden van mail vanuit een emailprogramma gaat lastig (technische details laat ik even buiten beschouwing). Dit bericht is dan ook ouderwets via GSM verzonden. Tot zover dit technisch gereutel.

park bij het hotel

Hier vlakbij (‘t Zand) is een park. Hardlopen in het buitenland is altijd leuk dus doe ik vanavond mijn uurtje hier in Brugge.

Tot zover dit bericht op mijn PDA, ik heb hier een desktop- computer gezien! De eigenaar(?) van het hotel was zo aardig om deze pc even ter beschikking te stellen.. en als deze het niet deed mocht ik wel even op zijn eigen pc aan de slag.. over Belgische gastvrijheid gesproken..


Dat toetsenbord is wel even wennen (letters en symbolen op de meest vreemde plekken) maar ik zou natuurlijk geen computerfreak zijn als ik dit niet kan oplossen. Rechtonder bij Windows XP kun je landinstellingen wijzingen. Zet NL (B) in dit geval om naar US en je hebt gewoon een QWERTY toetsenbord..

Het hardlopen ging leuk!! Ik heb in dat uurtje lopen meer gezien dat de hele middag hier in Brugge!
Het park wat ik had ontdekt was zo klein dat ik na 3 minuten er alweer uit was.. dan maar gewoon lekker lopen. 60 Min Z1-2 was de planning maar ik gewoon lekker op gevoel. Als ik gewoon alsmaar rechtdoor zou blijven lopen dan kan ik toch niet verdwalen? Blijk ik toch rechtop het hardloopwalhalla van Brugge te zijn afgestevend….


lekkere looproute
Lekker lopen langs het kanaal in Brugge

Ik kwam te lopen langs een kanaal (ik vroeg aan een vriendelijke Vlaming hoe die rivier heet waarlangs ik liep.. hij zei: “Gewoon, het kanaal”) waar ik meer hardlopers in dat uurtje heb gezien dan in een hele maand in Alphen aan den Rijn.


Nog meer schoons
Nog meer schoons op het pad

Molens in Brugge
De molen zoals ik die ken uit de Suske en Wiske


Regelmatige stopte ik even om wat foto’s te maken van de mooie omgeving en toen het pad langs het kanaal ophield ben ik 180 graden gedraaid en ging weer terug richting het station van Brugge waar ons hotel vlakbij is. Heel even herkende ik niet meer waar ik liep… oeh.. wordt dit een loop van 2 uur?? maar gelukkig zag ik weer iets bekend aan de overkant van het water.. bruggetje over en terug naar het hotel. In het park bij het hotel aangekomen deed ik nog mijn 5 versnellingen en daarna liep ik rustig aan terug naar het hotel.

Mooi Brugge
Mooie kanalen in Brugge

Nu drink ik lekker mijn Palmpje verder op en ga heerlijk slapen… morgenavond meer nieuws uit het land van onze Zuiderburen.

>