Dagje Plopsaland (vervolg)

Plopsaland is leuk!!
Die ideale leeftijd voor Plopsaland bezoekers is 4 – 6 jaar… en natuurlijk alle papa & mama’s die zich nog kind voelen.. want de ouders kunnen in bijna elke attractie.

De laatste keer dat wij in dit pretpark in Adinkerke / De Panne (aan de kust, grensstreek België/Frankrijk) waren, was Michelle 2 en Wouter 6 maanden.. en toen waren ze eigenlijk nog te klein. Deze keer was super.. en terwijl in het in Nederland met bakken uit de hemel kwam hadden wij droog, en grotendeels zonnig weer. De trip van Brugge naar Plopsaland is zo’n 45 minuten dus we konden rustig ontbijten en naar het park toerijden..


De Koffiekopjes van Wizzy en Woppy
Michelle en Wouter gieren het uit in de Koffiekopjes van Wizzy & Woppy

lekker hoog zwieren

We stonden geparkeerd in de eerste rij van 30 auto’s en waren dan ook klokslag 10:00 (openingstijd) in het park. In sommige ritjes waren Michelle en Wouter de eerste bezoekers.
Eén van de nieuwe attracties is de Springflyer, een soort draaimolen waarbij de bakjes tot 70 meter worden opgetild (50 meter volgens mijn Polar.. maar á la). Behoorlijk heftig!
In een grote circustent is er een leuke show van Samson en Gert = Gert Verhulst, die aan het hoofd staat van Productiebedrijf Studio 100 wat beheerder is van Plopsaland, maar ook o.a. Kabouter Plop, Piet Piraat, Wizzy & Woppy zijn creaties van Studio 100. De productiemaatschappij van Gert is wel het meest bekend als producent van de liedjes van K3.

Karen, niet zo onschuldig als ze eruit ziet

Ik vind het wel leuk om te zien dat Gert, die inmiddels al multimiljonair moet zijn gewoon zijn showtjes doet. In zijn optreden ook wat volwassenhumor: In één van de acts gaan de spelers verkleedt als de meisjes van K3 waarbij Gert K3 lid Karen speelt. Op de vraag van Gert waarom hij Karen moet spelen antwoordt zijn tegenspeler dat hij (Gert dus) Karen het beste kent. (Gert heeft een affaire gehad met de mooie, roodharige Karen)

Om 19:01 stonden we weer tussen de laaste bezoekers bij de uitgang… ik kan mij niet herinneren dat ik ooit van het begin tot het einde (qua openingstijden) in een pretpark heb doorgebracht… op 5 actracties na hebben we alles gedaan… De wachttijden bij de attracties waren zelfs erg kort te noemen.. een topdag dus.

Heb je kleine (klein)kinderen, neefjes, nichtjes of ben je zelf nog kind? Hop naar Plopsaland!

>