Rondje Vlietlanden

Gisteren op bezoek bij vriendin en oud-JVC collega Sylvia. Al jaren een sportief type en de laatste zeven maanden aangestoken, nou ja, zeg maar getroffen door het hardloopvirus. Ze liep onlangs een prima halve tijdens de CPC (1:46) en wil over 3 weken in Leiden een PR gaan lopen in Leiden.

Syvia loopt met een Polar S625x die ze 2004 tegelijk met mij had gekocht. Nu ze meer aan hardlopen doet wilde wat uitleg hoe de Polar te gebruiken. Ze mailde mij gisterochtend hoe lang ik dacht te willen gaan lopen.. als geintje stuurde ik terug: “25KM of vind je dat te lang?” Tot mijn verbazing stelde ze een rondje van 19KM voor.. oefff, niet helemaal volgens mijn schema maar ach, kon wel weer wat kilometers gebruiken na een week rust.


20090430-sylvia-RR.jpg
Sylvia & RR, Nike kan weer tevreden zijn

Na wat uitleg hoe het looptempo op de Polar is te zien vertrokken we en liepen richting de Vliet, een kanaal door Leidschendam, richting natuurgebied de Vlietlanden. Ik lied mij leiden door Sylvia en haar tempo. (Rond de 5:15min/km). Regelmatig vroeg ik hoe het ging en of het tempo in orde was maar Sylvia kon het goed bijhouden. Gek genoeg gaf haar Polar een tempo van 6:30 – 6:40min/km wat natuurlijk niet kon kloppen. Gelukkig wist ik nog hoe de Polar te kalibreren is en na een stukje van exact 1000 meter (lang leve de Garmin GPS) was haar tempo-aanduiding vrijwel gelijk aan die van mij. De route ging langs de Vogelplas en Vlietlanden waar we hazen, fazanten en heel veel muggen zagen. (en aten.. grrr)

Ik verontschuldigde mij na 10KM dat ik mij even niet als een heer in damesgezelschap ging gedragen want ik moest echt even mijn neus schonen en bij 13KM zei ik dat ze maar even ‘rustig’ moest doorlopen want de begroeiing kon wel wat water met ureum gebruiken. Sylvia zette echter flink door en zo moest ik een stukje van 500 meter even naar de 18km/u om haar weer bij te halen.. hihi. Onderweg heb ik haar bekend gemaakt met Fartlek, ofwel vaartspel, het speels gebruiken van versnellingen in de training. Bij één van de laatste sprintjes ging ze er aan een speer vandoor en uw webmaster moest even de turbo aanzetten…

Na 18,8KM waren we weer terug. Een lekkere loop door een mooi natuurgebied waar ik nog niet eerder was geweest. Het naaktstrand en de afwerkplekken hebben we maar even links laten liggen.. niet echt een gebied waar je ‘s avonds alleen wilt lopen. Sylvia, dank je wel, het was gezellig, je loopt uitstekend en het gaat helemaal goedkomen met jouw halve marathon in Leiden!


20090430-route290409.jpg
<%popup(20090430-data2909.jpg|755|69|Data van de loop:)%> 18,8KM, 1:40 uur, gemid. tempo: 5:20min/km (11,3km/u), gemid. hartslag: 144, 1571 Kcal.
Over mijn hartslag ben ik bij dit tempo erg tevreden

>