2e man bij 122e Zegerplasloop 10KM

Regelmatig krijg ik het verwijt dat ik bij wedstrijden niet diep genoeg ga, nou vandaag wel! Gelijk maar met het leuke nieuws beginnen: Ben 2e man geworden op de 10KM bij de 122e Zegerplasloop, georganiseerd door de Alphense Atletiek Vereniging AAV36 en daarbij mijn PR met 2:44 min verbeterd naar een heerlijke 39:01


2e man op de 10KM
2e man op de 10KM

Om 13:55 was de start van de 10, de 15 en de 20KM met, ik gok, zo’n 80 deelnemers. Na het startschot sloot ik aan bij de kopgroep en verbaasde mij over het tempo, zo rond de 3:45min/km. “Als dit de toppers zijn van vandaag dan wordt het nog leuk” dacht ik. Op kop ging de snelste man van de 10KM met bijbehorende fietser, daarachter de 1e man op de 20KM en achter hem sloot ik aan. Na 2KM werd ik ingehaald door een snelle man maar die hield het maar een kilometer vol en ook de 20KM koploper viel terug. Zo liep ik vanaf 3KM helemaal alleen, ongeveer 20 seconden achter de nr 1 van de 10KM. Regelmatig keek ik even achterom maar de volgers bleven op ongeveer 30 seconden steken. Het 5KM punt kwam ik door op 19:45 en probeerde met de rondjes onder de 4:00 min/km te blijven

Snel even een beker water aangepakt op 6KM en weer tempo maken om niet te veel tijd te verliezen. De wind was flink maar had ik nu in de rug…. dat zou later nog anders worden.. Op 8KM, langs de Zegerplas had ik de wind vol tegen en liep daar gelijk mijn langzaamste ronde van 4:08 alle andere kilometerronden gingen tussen de 3:50 en 4:00 min/km. Nog 1KM…. yes.. voor mijn gevoel liep ik met vleugels en van alles ging er door mijn hoofd. Die tweede plek geef ik niet meer weg maar de achterblijvers zag ik ook al niet meer. Snel nog even vragen aan de vrijwilligers: “ik ben tweede toch?” wat gelukkig werd bevestigd. De atletiekbaan kwam ik op zo rond de 37:30 en realiseerde mij dat een een tijd onder de 39 minuten heel lastig zou worden.. alles uit de kast!! Versnelling op de baan naar ruim 21km/u en een ronde tijd van 3:39.. helaas.. net voor de streep sprong de klok over de 39:00.. het maakte mij niet uit, ik was helemaal joepie!

Ik liep uit naar de winnaar en we feliciteerde elkaar, de tijdwaarnemer drukte mij het kaartje voor de 2e man in mijn handen en daarmee kon ik mijn prijsje ophalen in de kantine. Eerst nog de tijden via de telefoon doorgeven en bijkomen van de loop. Miranda zei door de telefoon: “Nu heb ik je eindelijk eens aan de telefoon zoals ik je wil horen… alles gegeven!”


2e man
Met de prijsjes voor de AAV36 kantine

Als je 3 van de 4 Zegerplaslopen hebt gedaan krijg je een mooie beker dus zaterdag 10 januari (15KM) en zaterdag 14 februari (5KM) staan op het programma.

Met de buit, sinterklaaschocolaatjes en flinke stukken speculaas ging ik zeer tevreden naar huis, heerlijk nagenieten van deze schitterende dag!!
Foto’s zijn gemaakt en volgen nog via de AAV36 website

Data van de loop: 10KM, 39:01min, gemiddeld tempo: 3:56min/km, 15,2km/u. Mijn hartslagband heb ik niet gedragen.


het parcours
Het 10KM parcours van de Zegerplasloop

>