Op naar Amsterdam, weekendloopjes en laatste nieuws strandtraining

Morgen is het zover, de 34e editie van de Amsterdam Marathon. Het beloofd weer een drukke bedoeling te gaan worden. Ook vele bloggers en twitteraars zullen op de hele of de halve meelopen. Ik heb 15 bekenden op de hele en 9 op de halve op mijn lijstje staan.. nu maar hopen dat ik iedereen op tijd herken. Gelukkig is RunningLady Patricia aka @Triezz erbij en dat is wel zo gezellig! Samen zullen we iedereen aan gaan moedigen en verder ‘fluiten’ met onze sportfluitjes. Sta ook niet raar te kijken als Triezz of ik een stukje met je meelopen. We staan net na het 30KM punt (dat is 8KM op de halve) en als het allemaal lukt springen we later ook nog in de metro en staan dan weer op het 35KM punt.


20091017-TR-adam.jpg
Webloggers langs de kant – Twitterupdates volgen zeker!

Door de marathon raakt mij hardloopschema wel in de war. Zondag wilde ik liever geen training doen en vrijdagavond wilde ik ook nog even beetje gezellig thuis doen dus het werd even aanpassen. Vrijdagavond ben ik laat gaan lopen. Om 22:00 uur vertrokken en weer 23:30 uur thuis. Rustig rondje met wat intervalwerk: 1:21uur 14,7KM, 5:34min/km, 137bpm.

Zaterdagmiddag naar de kapper.. heb weer een strak hoofd, altijd handig, straks op Terschelling en vanmiddag heb ik de duurloop van zondag naar zaterdagmiddag verplaatst.

De planning was een 2 uur loopje in de laagste hartslagzone, Z1 maar omdat ik nog maar weinig lange duurlopen heb gedaan plande ik een wat langere duurloop. Via twitter plaatste ik nog een oproepje voor een loopmaatje maar helaas lukte dat niet in zo’n kort tijdbestek. Wel heb ik een route gelopen door plaatsen waar ik nog niet eerder ben geweest.. ja, het kan nog! Na 4 jaar hardlopen zijn er nog steeds plekjes in mijn regio die nog niet in kaart zijn gebracht.


20091017-aarlanderveen.jpg
Zonnige duurloop, o.a. hier in Aarlanderveen, met ook nog wat <%popup(20091017-hapsnap19km.jpg|600|450|versnaperingen)%> onderweg

De route van vanmiddag: Alphen a/d Rijn, Ter Aar, Papenveer, Nieuwveen, Nieuwkoop, Aarlanderveen, Alphen a/d Rijn. Het was heerlijk zonnig en de wind had ik grotendeels in de rug. Toch blijft het lastig om heel rustig te lopen maar het is toch weer gelukt.. nou ja, 2 hartslagen boven mijn Z1 limiet… sorry Rob.. Garmindata: klik hier


20091017-duurloop171009.jpg
Data van deze rustige duurloop: 2:48uur, 29KM, 5:49min/km, 137bpm, 1266Kcal

Ter afsluiting nog even de laatste stand over de strandtraining van a.s. dinsdag:

Het beloofd net zo mooi weer te worden als de strandtraining van Claudia afgelopen woensdag. Behalve KeesdeLoper zullen SnelleRijk, The Runningman Pieter en onze persoonlijke Haagse gids Roy meelopen. Mogelijk dat Tiny ook nog aanhaakt. Je kunt nog steeds mee! Verzamelen 10:00 uur bij mij thuis of 10:45 uur in Scheveningen.

Roy heeft een hele mooie route van ong. 19KM uitgestippeld die nog even een verrassing blijft.

Voor nu: succes aan alle Amsterdam Marathon runners en tot morgen!!

>