Nieuwe route + Radarbeelden NL/B
lekker buitje trek over Alphen a/d Rijn

Wat een regen vanmiddag. Voor vanavond had ik een duurloop van 2 uur in gedachten maar met al die regen vond ik het toch niet zo’n best plan..
stel je voor, je bent een uur van huis en je krijgt zo’n plens op je bol.

Daarom vanaf vandaag een nieuwe service op mijn weblogje. In de navigatiebalk (rechts) zie je de radar-neerslagbeelden over een periode van zes uur. Altijd makkelijk om even te zien of er nog regen in de lucht zit.

Vanavond houd ik mij maar aan mijn schema en dat is: 45 minuten rustig in D1 direct gevolgd door 25 minuten snel in D2. Nadat de regen voor het grootste gedeelte was overgewaaid vertrok ik om 20:27 richting Ter Aar, jawel, over het inmiddels bekende Dijkslootpad. De, in totaal, vijf wildrooster nam ik maar even voor lief, in D1 tempo zijn die vreselijke, blessure-gevaarlijke dingen wel te nemen. De route door de polder naar Ter Aar is goed verlicht dus geen probleem. Ter Aar uit richting Woubrugge is een stuk donkerder omdat er totaal geen lichtmasten langs deze provinciale weg staan. Deze, voor mij, nieuwe route is ondanks de slechte verlichting leuk en goed te doen

Bij de kruising van de N446 (Ter Aar – Woubrugge) en N207 (Alphen a/d Rijn – Leimuiden) is nu gelukkig een fietstunnel aangebracht zodat je veilig deze drukke kruising kunt ‘oversteken’. De fietstunnel die de toepasselijke naam “Even Droog” heeft was ook gelijk het einde van de eerste 45 min training. Dus Polarvriendje in de D2 trainingsmode en in sneller tempo doorrennen richting Woubrugge en langs het water (Heimanswetering) weer naar huis. Kleine omweg gemaakt om de 25 minuten te halen en dat was het weer voor vanavond.

Gek genoeg was mijn D2 snelheid niet veel hoger dan mijn D1, een verschil van slechts 0,9 KM/u.. een puntje om op te trainen dus. Ik vind het nog steeds moeilijk om vanuit een langdurig langzaam tempo te versnellen.. ik loop liever constant een hoger tempo.

De cijfertjes:
Training 1: 46:05 min; 7,8 KM; 11,3 km/u; 718 Kcal
Training 2: 24:40 min; 5,0 KM; 12,2 km/u; 437 Kcal

Thomas Acda, van Acda en de Munnink

Nog even een leuke tip:

Op de weblog van Michelle en Linda staat een leuk interview van Michelle en Linda zelf met Thomas Acda, zanger, cabaretier en hardloper; over zijn belevenissen rondom de New York City Marathon.

Update 5 december: Nu in de rechterbalk ook radarbeelden voor België!
Het land van onze Zuiderburen staat er misschien niet zo gedetailleerd op maar de mogelijke neerslag is toch goed te volgen.
Vergeet niet op “radarfilm” te klikken

>