Disneyland Parijs
Laat mij maar slapen

Donderdag nadat de kids uit school kwamen zijn we per auto vertrokken richting Parijs. De weg erna toe is eenvoudig: Rotterdam – Antwerpen – Lille – Parijs maar 517 KM sturen is toch een behoorlijk eind. Op de achterbank was het lekker rustig want Michelle en Wouter hebben drie DVD’tjes gekeken, nou ja, Wouter ruim 2 films. Zo rond 21.00 kwamen we aan in Magny le Hongre, ongeveer 2 km vanaf het Disneypark. Wij hebben kinderden die niet uitslapen, iets wat wij heerlijk vinden dus toen de volgende dag om 07.00 toen het zwembad opging lagen wij er al in.

Twee uur later namen we het pendelbusje naar het park…
let the fun begin..

Voor het kasteel van Doornroosje
Samen voor het kasteel van Doornroosje

Het was al behoorlijk druk, we waren natuurlijk niet de enige die bedacht hadden om op Goede Vrijdag naar dit pretpark te gaan. We hebben bijna het hele park gezien maar alle attracties in één dag is te zien is zo goed als onmogelijk. Een uur wachten om een vliegende olifanten te gaan is ook niet mijn ding..
Het leukste was eigenlijk de Disney Streetparade.

Kleurrijke bedoeling
De danseressen van de Kleine Zeemeermin

Assepoester en gevolg
Assepoester met prins in de koets

Kleine knuffel?

Al een uur van tevoren zaten we op de rand van de stoep te wachten. De blik op de bekkies van die kleintjes is, als de disneyfiguren voorbij komen, onbetaalbaar. Aan het eind van de middag waren Michelle en Wouter toch wel behoorlijk op. We zijn nog in wat attracties gegaan waarvan “It’s a small world” ook een aanrader is voor de kleintjes. De grote, spannende ‘rides’ zoals Space Mountain en andere achtbanen doen we wel een andere keer als ze weer wat groter zijn. Vanuit het park nog even richting Disney Village gelopen waar leuke winkeltjes te vinden zijn met o.a. deze ernome Stitch…

Michelle in haar nieuwe roze jurk

Michelle is enorm verwend met haar, natuurlijk roze Doornroosje jurk. Wouter is sneller tevreden. Hij vond een handtekeningenboekje met pen al voldoende. Ik heb ‘m toch wat leuke dingentjes laten uitzoeken.

Eenmaal terug op de kamer keek ik naar het mooie uitzicht achter het hotel, een meer in een prachtig landschap, een ideaal loopparcours maar na een dagje slenteren door het park vond ik het niet zo erg meer dat ik mijn hardloopschoenen thuis had gelaten.

De volgende ochtend besloten we niet meer naar het park te gaan. De toegang van omgerekend 350 gulden voor ons viertjes vind ik het voor een dagje meer echt niet waard. We vertrokken richting Antwerpen en hebben daar de dierentuin bekeken. Net als Artis in Amsterdam ligt de Antwerpen Zoo midden in de stad maar sorry Zuiderburen, Artis is mooier… maar ja, ik ken de andere dierentuinen in België nog niet..

De Geest uit Alladin

Om 19:30 lagen de boefjes weer uitgeteld in hun eigen bedje, misschien wel te dromen over de geest uit Alladin. Ik heb die avond nog een lekker rondje gelopen.. even bijkomen van de ruim 1000 KM in de auto. Het ging goed, een uur in Z1-2 gelopen (HF145) door de motregen, met een pauze van 5 minuten na de eerste 30 minuten. De training weer opnieuw keurig gelopen met een hartslag van 145 gemiddeld en 10 KM/u, dus er staan weer 10KM op de teller.

>