Lopen met Dolf Jansen

Gisteren was een leuk dagje. Op het programma stond een loopje met een BN’er… nou ja, loopje, als je met Dolf Jansen gaat lopen weet je dat het hard kan gaan, Dolf is goed voor een marathontijd van 2:30 (!)

Mrs. RR had maanden geleden meegedaan met een prijsvraagje in de ANWB kampioen en dankzij haar mocht ik gisteren meelopen met de bekende cabaretier, schrijver en hardloper. Het verzamelpunt was de Run2Day winkel op de Meent in Rotterdam. Parkeren kon praktisch voor de deur en eenmaal in de winkel was het wachten op Dolf. De eigenaar van de winkel grapte al dat het leek alsof we vol verwachting en lichterlijk nerveus aan het wachten waren op Sinterklaas.

Net even voor 3 uur kwam Dolf, die die avond in Rotterdam zou optreden met zijn “Altijd verder” show, binnen. Hij werd op de voet gevolgd door een verslaggever van Radio Rijnmond en een journalist van het AD. Wat onwennig maakte zo’n 10 lopers, 4 vrouwen, 6 mannen, zich klaar om met Dolf de winkel te verlaten.

Met Dolf langs de Kralingseplas


Dolf, herkenbaar aan zijn korte, gekleurde haren en minstens net zo opvallende zonnebril, baande zich een weg door Rotterdam Centrum richting de Kralingseplas met in zijn kielzog de andere hardlopers. Diverse automobilisten stopte om ons voor te laten gaan maar of dat nou kwam door dat ze Dolf herkende of dat ze dachten dat daar weer een groepje losgebroken en gestoorde hardlopers voorbij liepen zal wel nooit duidelijk worden. We begonnen rustig en iedereen kon het goed bijhouden, zelfs de verslaggever van Radio Rijnmond die Dolf met een klein camera’tje volgde kon hem bijhouden maar toen hij afhaakte moest de radioman van bijna elke hardloper horen waarom hij niet verder meeliep.

Dolf is een gezellige loper. Onderweg kletste hij met iedereen en kon ik hem even mijn excuses aanbieden dat ik ‘m heb lopen stalken op twitter 🙂 Hij had twitter zelf onlangs weer ontdekt en vond het toch wel een handig hulpmiddel om in contact te blijven met diverse mensen. Andere (hardloop)onderwerpen werden behandeld en zo lekker lopend ging het tempo steeds meer omhoog. We begonnen op een rustige 10km/u maar op een gegeven moment zaten we dik boven de 15 km/u en er waren nog maar een paar hardlopers die Dolf konden bijhouden. Gelukkig is hij dan wel zo sociaal om even om te draaien en met ons kleine groepje gingen we even ‘bezemen’

Onderweg ook gekletst met een talentvolle, jonge hardloopster die bij Run2Day in Leiden werkt en een man die de Mount Everest Marathon heeft gelopen. Ook heeft hij al 12 roparuns in de benen en met al die gesprekken met gezellige hardlopers hadden we al snel een snel uurtje gevuld met een rondje, inclusief vegen, om de plas. Weer aangekomen op de Meent was het even een naklets- en fotomoment… en de mensen die mij kennen weten dat ik eigenlijk helemaal geen boekenlezer ben (gun mijzelf de tijd er niet voor) maar ik ga toch weer een dappere poging wagen in de volgende vakantie. Kon het dus ook niet laten om Dolf’s laatste boek, Altijd Verder, door hem te laten signeren. Zie deze pop-up foto

Ik heb Dolf ook nog even geïnformeerd over de Be More Ultra Tour waar hij wel oren naar had. Het zou toch geweldig zijn als hij één van de etappes zou kunnen combineren met zijn trainingsloopjes… ook al wordt het er eentje van 50KM 🙂 Het was een leuke dag in Rotterdam!

Dolf en RR

>