Duoloopje met Esther en blessure-update

Het heeft ongeveer een jaar geduurd voordat Esther en ik weer samen konden lopen. De laatste keer waren de laatste 50 meter van de finish van de Roparun 2009. Daarna vele pogingen ondernomen maar het wilde maar niet lukken om de drukke agenda’s van deze triatleet en mijn persoontje op elkaar af te stemmen.

Esther en ik komen uit hetzelfde dorp (Hazerswoude Rijndijk) en kennen elkaar al meer dan 30 jaar. Er is dus altijd genoeg om over bij te praten. In Leiden aangekomen even kletsen met de familie en daarna ‘ontvoerde’ Esther mij in haar auto naar Katwijk om door de duinen te lopen. We moesten hier en daar een beetje uitwijken om de Katwijkse jeugd te sparen die op weg was richting de kermis aldaar. We besloten onze hoofdlampjes mee te nemen mochten we echt in donkere stukken terechtkomen.

Bijna half negen… laten we maar gaan! Lekker door de duinen over de schelpen paden richting het strand. Ik keek mijn ogen uit, niet alleen vanwege het gezelschap maar natuurijk ook de omgeving. Ondanks dat ik meerdere keren in Katwijk aan Zee ben geweest had ik nog niet eerder dit gedeelde ontdekt. Geweldig om hardlopend weer een nieuwe omgeving te verkennen. Al kletsend volg de tijd voorbij en voor mijn gevoel waren we op het strand al bijna in Noordwijk. Oefff, wat was Esther van plan? We waren al een uur onderweg en ik wilde het eigelijk een training van anderhalf uur doen omdat er vanavond ook weer gelopen wordt.

“Eh.. Es, gaan we nog een keer terug?” vroeg ik voorzichtig.. gelukkig legde mijn vriendin uit dat we nog steeds in Katwijk waren.. oh? We waren van Katwijk richting het zuiden gelopen en daarna weer terug naar deze badplaats. Toch wel handig zo’n persoonlijke gids. Op het strand deden we onze lampjes aan en liepen niet veel later als kleine kerstboompjes terug over de boulevard. Altijd leuk die reacties. Na 1:28 uur waren we weer terug bij het startpunt. Een leuke loop! Tijd voor een foto.. maar waar vind je iemand op een verlaten parkeerplek na 22:00 uur… ?

Hee, een man die zijn vuilnis buiten aan het zetten is.. you are mine!! De man wilde wel even een foto schieten van ons tweetjes. Geconcentreerd kijk hij in de lens van mijn Nokia en ik keek naar het LCD scherm. “Eh, u houdt het toestel verkeerd om vast, wilt u ‘m even omdraaien?” De beste man draaide de Nokia netjes ondersteboven…. “nee, andersom.. en ja, nu hield hij ‘m verticaal vast maar keek nog steeds in de lens” … Esther kon je inmiddels wegdragen van het lachen. Zeker toen de man eindelijk mijn Nokia goed vast had, de eerste foto nam en vroeg of hij goed gelukt was. “Ja, het is best een leuke foto van uw vinger geworden meneer”. Afijn.. dit is uiteindelijk het ‘aandenken’ geworden.

Eindelijk weer een duoloopje met Esther

Esther, dank voor de gezelligheid. Dit gaan we zeker nog een keer doen. Mijn hardloopmaatje van gisteren heeft inmiddels ook haar eigen weblog. Neem eens een een kijkje op www.womensrunning.nl

Nog even een kleine blessure update: gistermiddag ben ik bij de sportarts van het Rijnland ziekenhuis geweest. Mijn knie is onderzocht en daaruit is gebleken dat mijn kniegewricht in orde is, er niets mis is met mijn banden of meniscus en ook niet mijn mijn kraakbeen. Het is duidelijk een geval van overbelasting. Ik moet doorgaan met mijn OEFeningen van de fysio (joepie!! .. ahum) en ook lekker doorgaan met lopen, zij het rustig aan. Dat ga ik straks ook weer doen. Lekker 10KM lopen in Ter Aar met mijn AAV’36 clubgenootje Deborah. De Oranjeloop van Ter Aar.. ik ben benieuwd…

Data: 1:28 uur, 14,4KM, 6:06min/km gemiddeld, zie ook de GarminData van Esther

Lekker loopje door de duinen en over het strand

>