Lichtjes in december / Hardloopteam.nl

Ik kreeg al van diverse kanten de opmerking waarom ik de laatste tijd minder blogposten schreef.. blijkbaar valt het op als ik niet om de dag een berichtje post. Ik heb er geen duidelijke verklaring voor. Misschien even een kleine blogstilte, wat meer filtering in wat ik schrijf (minder privé) of omdat er na de Marathon van Terschelling een periode van minder lopen volgende. Geloof mij, als er iets leuks is te melden zal ik dat zeker doen maar ik ga niet posten omdat ik móet posten. Wel wil ik zoveel mogelijk in mijn posten het hardlopen laten terugkomen… dit is per slot van rekening een hardloop-weblog. Tot zover even deze noot van de RR redactie.


20091208-vestje.jpg
6 graden buiten: mouwen kunnen na 10 minuten omhoog en vestje houdt de boel winddicht
Ben zo blij met mijn Brooks Nightlife vest


Vanavond is weer getraind want de vorm voor de Marathon van Spijkenisse moet wel in orde blijven. Lopen in december is altijd wel leuk, koud en fris maar dat maakt het wel fijn om naar buiten te gaan. (zie foto hierboven) Ook de lampjes die overal weer opduiken geeft toch een ‘knus’ gevoel. In Koudekerk a/d Rijn, een klein dorpje naast mijn hometown Alphen is een groot transportbedrijf gevestigd. De mannen en vrouwen van Van Der Meijden gaan regelmatig op pad met ongelooflijk grote stukken beton voor complexe bouwwerken. Elk jaar met kerst versieren zijn één van hun vrachtwagens als ‘kersttruck‘ maar dit jaar pakken ze het groter aan.

20091208-kerstkraan.jpg
Dit jaar geen Kersttruck maar een Kerstkraan

De training was een rustig loopje op gevoel met wat versnellingswerk. Niet echt interessant om over te schrijven maar heb toch maar weer 11,5km (5:12min/km) gelopen in precies 1 uur. Gemiddelde hartslag: 141bpm

Dan ook nog even dit: Het zal bij de meesten van jullie bekend zijn dat ik zo “af en toe” wat berichtjes (tweets) op mijn twitterpagina zet, ok, ik geef toe, ik hou mij niet echt aan de twitter-voorschriften en maak mij, ja sorry, ook schuldig aan het ‘vervuilen’ van de twitterspace door regelmatig ‘minder belangrijke’ tweets te plaatsen. Toch heeft Twitter ook een hele sociale functie:

Sinds kort is de website Hardloopteam.nl in de lucht. Op deze site is een koppeling gemaakt met de vele hardlopers die op twitter rondfladderen. En hoewel de site nog druk in ontwikkeling is vinden steeds meer hardlopers hun weg naar deze virtuele verzamelplek. Een citaat van de site:


20091208-hardloopteam.jpg

hardloopteam is er voor alle lopers, omdat hardlopen en hardlopers leuk zijn. En samen is het nog leuker! Enerzijds willen we met elkaar allerlei hardloopzin en onzin delen. Dit gebeurt al volop op twitter maar @hardloopteam kan dit een beetje voor ons vergemakkelijken, een robot die alles verzamelt en door stuurt / de groep in gooit. Anderzijds is voor ons allemaal hardlopen niet het enige in het leven. Hardlopers zijn er namelijk in allerlei soorten en maten, met tal van interesses. zo ontstaat er een enorm kennisnetwerk waarin we naast de hardloop zin en onzin, veel meer met elkaar kunnen delen en kunnen leren. ook hier kunnen we @hardloopteam inzetten als soort van gespreksleider.

Toen vandaag de mogelijkheid werd getest om je aan te melden als deelnemer van diverse hardloopwedstrijden werd het sneeuwbaleffect van Twitter gelijk duidelijk. In no-time stroomden de aanmeldingen binnen en plaatsten vele tweeps (gebruikers van Twitter) zich aan bij één van de vele genoemde lopen. Tentijde van dit schrijven zijn 63 hardlopers lid geworden van het hardloopteam.

Misschien is het leuk als je zelf ook eens de bijzondere wereld ontdekt van Twitter… het is echt leuk!


20091208-twitter-follow.jpg
Follow me on Twitter

>