Langzame duurloop en Roparun-filmpje

Nu het overdags behoorlijk warm kan worden is het belangrijk om je trainingen te doen wanneer het wat koeler is, dus ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat. Nu is het wel bekend dat ik een avondloper ben dus voor de duurloop van zondag, 2,5 uur, om 20:00 uur van huis vertrokken.

iPodje mee, want ik had weer eens zin in lopen met een muziekje. De opdracht was te lopen in Z1 (voor mij: 125-135bpm)…. maar probeer dat maar eens uit als het nog een redelijk warme avond is… toch hield ik netjes mijn hartslag in de gaten en liet ‘m niet boven de 135 slagen/minuut gaan wat natuurlijk wel een behoorlijk langzaam tempo opleverde.. zo rond de 6:18min/km (9,5km/u). Op zich niet echt heel erg want na de 12 uurs estafette op zaterdag had ik op dinsdagavond, woensdagochtend en woensdagmiddag gelopen.. beetje te veel van het goede, 3 trainingen in nog geen 30 uur.


20090629-brug.jpg
Broekvelderbrug in Bodegraven

Al hobbelend ging ik op pad richting Bodegraven, lekker lopen langs de Oude Rijn en kwam ik 1:35 uur later aan bij de brug die de Zuidzijde met de Noordzijde van Bodegraven verbindt.. mooi op schema van 2 x 1:45 uur is 2:30 uur… (toch?? … waar zat ik met mijn gedachten)..

Na 2 uur moest ik toch nog iets langzamer gaan lopen om in de Z1 grens te blijven… 6:34min/km (9,1km/u) slakkengang maar ik moet de coach te vriend houden. Halverwege de terugweg, in Zwammerdam, had ik pas in de gaten dat ik de tijd toch niet zo goed had ingeschat… ik zal al bijna op 2:30 uur… nou ja, moet toch naar huis dus dan maar doorlopen… en zo werd de 2:30 uur loop een 3 uur durend avontuur.

De muziek in mijn oren was een leuke afwisseling.. lekker je gedachten laten gaan op o.a. de mooie klanken van Toni Braxton maar ook Michael Bublé en Guus Meeuwis.

Data: 3:00 uur, 28KM, 6:25min/km, 9,3km/u, 1328Kcal (volgens de Forerunner 405CX norm) en een gemiddelde hartslag van 134bpm… en daar ging het allemaal om.
De gelopen route kun je hier zin in Garmin Connect

Dan nog even dit: vandaag gezien op de blog van mede-roparunner Johan (dank je wel)
De combinatie van de muziek, Lisa met Hallelujah, en de slowmotionopname geven mij kippenvel, de beelden van Ossendrecht brengen mij nog steeds in tranen…

Roparun… wat een belevenis, wat een avontuur… een avontuur voor het leven

>