Celica ST 1978

Ik zag bij Petra, maar ook vele andere inmiddels, foto’s van hun eerste auto… leuk idee!! Ik kan natuurlijk niet achterblijven dus vanavond een stukje geschiedenis over uw webmaster’s eeste auto:

Het jaar is 1988:
Mijn collega Hans deed zijn oude auto in de verkoop en ik kon er wel één gebruiken. Ik was nog niet geslaagd voor mijn rij-examen maar kon zo’n koopje eigenlijk niet laten lopen. Drie maanden na het behalen van het fel begeerde roze papiertje mocht ik dan eindelijk in mijn nieuwe, bruine (!) bak gaan scheuren.


RR's Toyota
Toyota Celica ST liftback 2.0 – 1978

Ik weet nog wel dat mijn bruine bak vol met electronica zat en niet te vergeten, veel herrie. JVC radio (met slede, weet u nog?), speakers, versterkers. Hij deed het altijd en hield wel van een flinke slok benzine, wat ‘m hedentendage onbetaalbaar zou maken. Tijdens mijn diensttijd heb ik dankbaar gebruik van de Celica gemaakt. De eerste maanden pendelen tussen Hazerswoude Rijndijk, Nijmegen en Arnhem, de laatste 9 maanden naar Den Haag (Luchtmachtstaf)


RR Klu
Kon. Luchtmacht militair in een bruine Celica

Een paar weken voor mijn afzwaaien werd ik, op de A12 bij Voorburg, van achteren aangereden. Ik stapte uit (in blauw uniform), zette mij platte pet op en liep op de Engelse bestuurder af. Die Brit raakte helemaal in paniek en zei “Oh my God, I’ve hit the Police” …

Nog één foto?


RR.. ietsjes jonger
Running Ronald, 19 jaar jong

Binnenkort nog meer geschiedenis?… ik sta open voor thema’s !

>