Leiden Singelloop 2005
Henk en Ronald

Mijn collega’s Murat en Henk hebben mij aangespoord om aan deze kleine maar snelle loop van 6,4 KM mee te doen.
Mijn loopspullen dus maar meegenomen naar JVC daar na werktijd gewacht om even naar zeven te vertrekken naar de Lange Gracht waar de loop begon.

Daar aangekomen was het mij gelijk duidelijk..dit is een populaire loop onder de Leidenaars en zeker nu.. het was de 30e keer! Later bleek dat er 3785 deelnemers waren waaronder heel veel (basis)schoolleerlingen…ja, het was best druk.


Na even met Murat geklets te hebben ben ik snel zo ver mogelijk naar voren in het startvak gelopen. Na het startschot volgde het bekende om de mensen heen rennen, over voetpaden en grasvelden. 5 minuten later had ik voldoende ruimte om snelheid te maken. Sinds dit mijn eerste korte loop was had ik nog geen referentie v.w.b. een eindtijd maar ik had voor mijzelf 27 minuten ingeschat.

Tempo lag hoog, ik zat regelmatig over de 14 KM/u. Leuk om te zien was dat vooral kinderen met een noodvaart je voorbij kwamen..sommigen hielden het lang vol maar de meeste zakte toch weer in na zo’n snelle spurt.

Na afloop medaille in ontvangt genomen en daarna rustig gewacht op mijn collega’s.
De eindtijden van Murat en Henk weet ik niet meer maar het was wel heeeeeel erg druk bij de medaille-tafels voor de mensen die tussen de 30 en 40 minuten binnenkwamen. Henk had zo iets van..laat die hanger maar…

Met Murat

Al met al een leuke loop hoewel ik het gevoel had dat het sneller kon.
Volgende keer vooraan in het startvak?? Mijn eindtijd was op de kop af 27 minuten.

Op de foto’s: Henk in zijn altijd te herkennen roze Switch uitzendbureau shirt en Murat die lange tijd niet meer had gelopen maar wel lekker heeft doorgelopen.

>