Duurloop met problemen?

Vandaag stond een duurloop van 2,5 uur op het programma van coach Rob en ik maakte mij een beetje zorgen daarover. De knie- en enkelproblemen zijn nog niet helemaal weg en ik was toch wel erg benieuwd hoe mijn ‘hardloopgestel’ zich zou houden met een loop van 25 KM.

Even bijkomen in het zwembad

De route was snel bedacht. Door de polders van Alphen aan den Rijn zou ik de plaatsjes Aarlanderveen, Ter Aar, Langeraar, Rijnsaterwoude en Woubrugge aandoen… goed voor genoeg kilometers. Op pad met een liter sportdrank verdeeld over 4 drinkflesjes ging ik vanmiddag om 14:30 op pad.

Na een uur voelde ik de spier in mijn rechterkuit een beetje en na anderhalf uur ‘piepte’ ook mijn enkel wat maar echt storend was het allemaal niet. Na 2 uur en 42 minuten lopen was ik weer thuis en kon mijn benen even laten afkoelen in het zwembadje…. Tevreden mocht ik aanvallen aan een bord heerlijke Gamba’s…. of het hardloopvoer is kon mij niet zo veel schelen…. ik vind gewoon lekker 🙂

Jammie

De data van vandaag: 25,41 KM, 2:42 uur, gemiddeld tempo 6:24 min/km, 1993 Kcal, gemiddelde hartslag: 141 bpm… één hartslag boven de gewenste zone van 130-140 maar gezien de temperatuur en de wind die ik vooral tegen had lig ik daar niet wakker van.

Over twee weken is een zwerfloop van 30-35KM gepland. Ik zie deze nu, gelukkig, zonder problemen tegemoed.

TTSM data hieronder:

>