Hardlopen en daarna filmje pakken

Gisteravond nog even snel een uurtje gelopen… moest wel want anders zou dat niet uitkomen deze week met de geplande drie loopjes… het loopje was met goedkeuring van Miranda voordat jullie met commentaar komen 🙂

Het was een 50 minuten loopje in rustig Z1-2 met daarin 6 versnellingen in Z3 van 4 minuten. Ik vond het niet echt een lekker loopje… was een uur eerder vertrokken dan normaal en had mijn eten dus niet genoeg tijd gegeven om te zakken… ook het tempo lag niet al te hoog. De Z3 stukjes lagen op 11,5 KM/u gemiddeld. De training is wel in de geplande hartslagzones gelopen.


Ik heb Rob mijn Polar-data gezonden van de wedstijd in België. Aangezien mijn maximale hartslag bij de eindsprint naar 200 ging, en dus hoger dan bij mijn sportmedisch onderzoek (190), zijn mijn hartslag-trainingszones opnieuw door Rob bepaald:

Mijn zones zien er uit als volgt uit:

Z1: 140
Z2: 152
Z3: 164
Z4: 176
Z5: 188

Dit betekent dat ik bij het trainen dus sneller kan en mag lopen en dat vind ik ook lekker om te doen. Wel merk ik dat ik snel met mijn zooltje aan de slag moet want met name bij de snelle stukken spellen de, zoals ik dat noem, de “kleine pijntjes” in mijn enkel op.

>