Trainen bij -7 graden

Ok ok, het is hier in het westen geen min 20 zoals bij Danniëlle in Zuid Limburg en er ligt hier ook geen pak sneeuw zoals bij M@urice in Eindhoven. Toch ging ik op het ergste voorbereid op pad. De buitentemperatuur meter gaf -7 graden aan en het werd thermokleding, winteroutfit compleet met sjaal, muts en handschoenen. Vaseline op het gezicht en naar buiten!


Winterloper
Op koude kun je je kleden… dus hup, naar buiten!

Er stond gelukkig weinig wind maar had de eerste 5 minuten nog wel even mijn sjaaltje over mijn mond en neus. Twee hardlopers liepen mij tegemoet en ik riep hen toe “kijk daar heb je nog twee van die bikkels!”… een leuke, gezellige dubbele “hoi!!” kwam terug van de mannen. Vanavond een uur interval lopen met 10 x 2 minuten Zg+ en tussendoor 2 minuten herstel (tussen de 5:30 en 6:00 min/km). Ik vond wel dat de 2 minuten Zg+ in 4:00min/km moeten kunnen… het gewenste tempo voor a.s. zaterdag bij de 15KM Zegerplasloop.

Na 10 minuten ging de buff (sjaal) af, na interval 2 kon mijn muts in mijn jaszak en na interval 5 gingen ook de handschoenen uit… hoezo koud?! Lekker lopen is de goedkoopste verwarming! De intervallen gingen lekker, het weer zat mee, de fietspaden waren goed gepekeld en de halve maan scheen bijna als een zonnetje… heerlijk lopen dus.

De 10e interval moest even lekker snel en zette aan voor een tijd van 3:45min/km maar alsof ik een extra duwtje in de rug kreeg werd het 3:38min/km… toch lekker zo’n laatste op 16,4km/u. Daarna gingen alle kledingstukken van de striptease onderweg weer aan en kon ik rustig uitlopen. Een heerlijke training bij -7 graden! … en nee, nu geen last meer van rode sokken…

data van de loop: 12,24km, 1:01:33 uur, gemid tempo: 5.01min/km, 1000 Kcal, 152 bpm. De intervallen gingen in 4:55min/km gemiddeld waarvan dus de laatste in “turbo-mode”. Voor de liefhebbers, <%popup(20090106-rondjes060109.jpg|600|469|klik hier)%> voor alle rondetijden


Als afsluiting nog even deze ‘gouwe ouwe’ van de V-Boys! Veel plezier!


>