Rekenen en lopen
rekenen.... 60 seconden = 1 minuut

Even iets rechtzetten: Ik werd er al door Martine en Hans op gewezen: In mijn voorspelling voor mijn eindtijd in Leiden staat een rekenfout. Een eindtijd van 1:33 kan natuurlijk niet in een tempo van 4:40. Een eindtijd van 1:33 moet in gemiddeld 13,61 KM/uur en dat is een tempo van 4:25 min/km.

Hoeveel zegt u? 4:25… ik was dinsdagavond blijkbaar niet echt helder meer.. wat zit er in die sportkoeken?? De fout is ontstaan doordat ik in mij excelsheetje met 100 seconden in een minuut werkte.. tja, dat gaat niet goed…

maar 4:25 is wel heel snel. Ik heb mij, na al jullie adviezen dan ook voorgenomen geen eindtijd meer te voorspellen maar ik ben in ieder geval wel van plan onder mijn tijd van Amsterdam te lopen: 1:40:01…. we zien wel wat het wordt… ik ga lekker genieten van Leiden.


Vanavond heb ik ook weer lekker gelopen met Esther. Het rondje van zondag beviel mij wel dus vandaag met mijn hardloopmaatje het natuurschoon van de Wijde Aa opgezocht. Na 27 minuten de onvermijdelijke zooltjeswissel en daarna weer ontspannen verder gelopen in Z2 (HF152) tempo. De planning was om dat 60 minuten vol te houden maar we zijn 5 minuten eerder gestopt. Esther had wat last van misselijkheid… niet het was niet de vlieg die zij langs de Wijde Aa had ingeslikt maar wellicht de lasagne van vanavond. In het park vlak bij mijn huis hebben we nog 5 versnellingen gedaan. Ze moesten eigenlijk over 80 meter maar ook hier weer een rekenfoutje… 60 meter.
Ze gingen lekker maar Esther is net als ik.. hoezo inhouden??.. de eindsprint gaat zeer rap en Es kan heel hard sprinten. De laatste sprint ging naar 21,5 KM/u… of was gewoon mijn Polar de weg kwijt??

Esther heeft nog een actiefoto gemaakt…ze heeft beloofd ‘m de volgende keer iets dichterbij te nemen 🙂


Door het park rennen
Actie in het Weteringpark

Een foto van Esther heb ik nog niet.. voorlopig blijft zij nog Mrs. X.

Data: 55 min, 10,7 KM, 11,8 KM/u, gem. hartslag 156 (is nog binnen de Z2 grens) 837 Kcal

>