Eerste kennismaking met de Forerunner 110

De week begon met een leuk loopje. Toen ik maandag mijn knie-oefeningen wilde doen stond opeens Treffie Frank voor de deur. Hij kwam na zijn 10KM training even wat DVD’tjes afgeven en Miranda had ‘m zover gekregen dat hij nog een rondje wilde doen. En zo liep ik spontaan met mijn Roparun-maatje een lekker rondje door Alphen en omgeving. Ik nam Frank mee naar de plaatselijke kangoeroes en zo ontdekte hij weer nieuwe hardloopstukjes hier in de buurt. Ondanks dat ik een kort rondje wilde lopen werd het toch 10KM met 12,4km/u gemiddeld.

Vanavond was het weer AAV’36 trainingsavond. Nog steeds doe ik rustig aan op de trainingen en dat zal voorlopig de komende maanden nog wel ff zo blijven denk ik. Vandaag liep ik mijn rondjes met Arthur en blogger/tweep Kees. 8 x 500’tjes op een steeds sneller tempo. Ging lekker en het was een heerlijke trainingsavond.. ook vanwege mijn nieuwe speeltje:

Forerunner 110 in de heren-uitvoering. (zwart met rode afwerking)

Vandaag heb ik voor de eerste keer de nieuwste Forerunner uitgetest. Dit kleine broertje (of zusje) uit de Forerunner serie is een mooi en compact sporthorloge met een volwaardige GPS ontvanger. De eerst indruk van dit instapmodel is goed. De Garmin Forerunner 110 is een compact horloge maar heeft toch de belangrijkste dingen in huis voor een hardloper. Tijd, afstand, tempo in min/km of snelheid in km/u, (auto)lap-tijd, hartslaginfo, calorie-informatie en natuurlijk GPS info. De Forerunner 110 heeft niet de mogelijkheid tot het instellen van trainingen maar is wel een handig hulpmiddel voor de (beginnende) loper die hartslag en snelheidsinformatie in beeld wil zien. Ik zal binnen een paar dagen een uitgebreid introductiefilmpje gaan opnemen over de Forerunner 110. De FR110 is overigens leverbaar in drie kleuren en werkt prima samen met GarminConnect. Zie onderstaande data:Meer info: SeeYourHeartBeat.com

>