Dagje Brussel

Mijn verslag is eigenlijk overbodig… de frequentie lezers van Julie’s en Geert’s weblog kennen het verhaal inmiddels.. maar goed.. laat ik toch ook maar een verslag van deze spontane mini-weblogmeeting doen.

Een werkbezoek aan JVC België (JBL). Vier man sterk (2 x verkoop binnendienst en 2 x ICT) vertrokken woensdagavond voor een dag ervaringen uit te wisselen over de verschillende computerprogramma’s die JVC Nederland en JVC België gebruiken voor hun order verwerking. Het overleg zou om 08:30 beginnen en daarom hadden we er voor gekozen om de avond ervoor tegenover het pand van JBL in een hotel te overnachten. Spontaan ontstond het idee een mini-weblogloop heel vroeg in de ochtend te doen met de Belgische toplopers Julie en Geert


Superlopers


‘s ochtend om 05:30 opgestaan en toen ik om 06:00 naar buiten liep zag ik een auto voor de afgesloten hekken van het hotel staan… jep, het was Julie, fris en fruitig en precies de Julie die ik ken van haar weblog. Ondanks het vroege uur en de regen was het al gelijk een gezellige boel tussen ons. Ik kreeg van Julie een verzameling heerlijke chocoalde (Dank je Julie!) die ik snel even naar mijn kamer bracht (Inmiddels is de verzameling al bijna opgepeuzeld)

Het wachten was op Geert maar helaas had Geert de verkeerde Mozartlaan te pakken waardoor hij, diep teleurgesteld, zich afmeldde voor de loop. Julie en ik baalde mee, want hé, wie wil er nu niet met de legendarische Geert lopen?? (We halen het nog wel een keer in Geert en jouw Nederlandse verrassing houd je nog te goed!)


Energie nodig?
De energie van de stroomcentrale van Drogenbos
hadden wij niet nodig.. er zat power genoeg in ons


Julie en ik begonnen ons loopje op het industrieterrein richting een door mij van te voren vastgestelde route die ik in naar mijn Garmin had overgezet. Het kanaal waar we langs zouden gaan lopen was echter onbereikbaar door de vele hekken die rond het industrieterrein stonden. Uiteindelijk besloten wij maar langs een lange weg te lopen en halverwege om te keren.

De diverse automobilisten moeten wekelijk gedacht hebben: “wat zijn dat voor gestoorde figuren met reflectiehesjes aan? 06:30 uur en hardlopend door de regen??”.. maar eerlijk is eerlijk, bij de diverse kruisingen lieten de (vracht-)auto’s ons allemaal voor.. nou ja, bijna.. ik moest Julie één keer tegenhouden toen een automobilist ons niet zag.. of ons uit ons lijden wilde verlossen??

Het was een leuk loopje, ook al duurde het maar 39 minuten en hebben we slechts 6,4 KM gelopen. Ik heb onderweg heerlijk gekletst met Julie alhoewel we op de terugweg elkaar bijna niet meer konden verstaan door de regen en de harde wind.
Ik vond het erg leuk om met je gelopen te hebben Julie en als ik weer naar JBL moet spreken we dan weer af? en Geert? voer je dan wel de juiste Mozartlaan op je Dom-Dom in? :)))

Na de meeting bij JVC werden wij op diverse manieren op de hoogte gebracht dat we absoluut nog niet richting Nederland moeten vertrekken. Door de storm stonden bijna alle snelwegen in Nederland vast en was het verstandiger eerst wat te gaan eten in Brussel. We hebben vorkje geprikt bij Nemo 33 in Ukkel. Het eten was lekker maar de omgeving was veel meer bijzonder.

Nemo 33

Nemo 33 is een duikbassin waar je 33 meter diep kunt duiken. Het water komt rechtstreeks uit de bron waar Nemo 33 op gebouwd is en tijdens het eten kun je door de diverse ramen naar de duikers kijken. Ik kreeg direct de kriebels wilde zelf wel eens plons in dit bassin wagen maar ik had noch mijn duikbrevet noch mijn zwembroek bij mij maar ik zal zeker nog een keer teruggaan naar dit bijzondere complex.

De terugreis ging rustig en via een kleine omweg. De Moerdijkbrug was nog steeds afgesloten en wij zijn bij Gorinchem over de rivieren heen gegaan. Op de Brienenoord lag nog een vrachtwagen op z’n zij maar vertraging hebben we niet gelukkig niet gehad.

Al met al een bijzonder dagje Brussel… volgende week donderdag een bliksembezoek aan Athene. Daarover later meer.

Data van de loop en <%popup(20070119-drogenbos.jpg|528|674|foto van de loop)%>. De gegevens mijn niet helemaal compleet omdat ik halverwege mijn Garmin per ongeluk had gestopt… ik had waarschijnlijk meer oog voor mijn fraaie loopgezelschap dan mijn Garmin 😉

>