FR 310XT meet ook afstand en gemiddelde snelheid tijdens zwemmen

Adrie, RR.nl lezer en hardloper tipte mij over het volgende:

Forerunner 310XT meet vanaf nu ook afstand en gemiddelde snelheid tijdens het zwemmen

Het topklasse GPS-horloge van Garmin, de Forerunner 310XT, heeft nu de mogelijkheid om ook je afgelegde snelheid en gemiddelde snelheid te bepalen van hun zwemtraining in open water. Dit voegt een extra dimensie toe aan de toch al enorme hoeveelheid gegevens, die de Forerunner 310XT tijdens je training kan registreren. Naast de registratie van tijd, snelheid, afstand en hoogteprofiel voor fietsen en hardlopen en de overschakeling tussen diverse activiteiten, geeft het toestel tevens je hartslag, cadans en trapkracht weer (in combinatie met relevante sensoren). Triatleten schakelen de zwemmodus op het toestel in en drukken op start bij aanvang van het zwemmen. Als ze het zwemgedeelte klaar hebben, drukken zij op de ronde-button. De Forerunner 310XT combineert vervolgens automatisch de tijd van de activiteit met de GPS gegevens tot een resultaat van afgelegde afstand en gemiddelde snelheid.

Dit betekent dat triatleten voor het eerst de mogelijkheid hebben om alle gegevens van elk deel van hun race te registeren: vanaf het moment dat zij het water in gaan tot het moment dat zij over de finishlijn gaan bij het hardlopen. Deze data kan vervolgens ge-upload worden in Garmin Connect voor een analyse van het verloop van de wedstrijd of training. De Forerunner 310XT is waterdicht tot een diepte van 50 meter en heeft een batterijlevensduur van maximaal 20 uur. Het toestel is los verkrijgbaar en in een bundel met een hartslagmonitor. Met dit GPS-sporthorloge kunnen duuratleten alles uit hun training halen!

Reeds aangeschafte Forerunners 310XT kunnen na een gratis software update in de Garmin Webupdater de gegevens over de zwemactiviteiten registreren. Download de Garmin Webupdater via de Updates & Download pagina.

Bron: Garmin News Website

De update is in 'volle gang'

De directe up-date link voor bezitters van de 310XT krijg je door hier te klikken. Versie 2.90

Na het overseinen via de ANT stick gaat de FR310 aan het werk

Changes made from version 2.70 to 2.90:

Implemented swim code that corrects distance values on open water swims. The distance is not displayed in real-time, but updates when the stop or lap button is pressed.
This feature can be enabled only in ‘Other’ sport by going to Settings > Other Settings > Swim > Enabled ? Yes.
Fixed issue with unit freezing during a manual or automatic lap.
Fixed issue with GPS speed readings lagging by about 5 seconds.
Fixed issue with unit lock-up when resetting an activity in ‘Other’ sport.
Fixed issue with ‘Back to Start’ where start and end points were being left out.
Improvements to dropping track points around turns.
Fixed issue with repeated display of initial wheel calibration banner when using wheel power.
Display change in HR value with the HR Recovery message current value.
Improved power calibration page.
Implemented smoothing for vertical speed.

De zwemstand in 'Other' Sports

Schakel naar de zwemstand over door de MODE knop ingedrukt te houden en kies voor “Overig” of “Other”. Dan via het menu naar Instellingen / Overige Instellingen / Swim en kies voor Enabled: Ja. Ik moet dus blijkbaar echt even het open water in om dit te testen maar als jullie het niet erg vinden doe ik dat wel binnenkort op vakantie in Frankrijk 🙂

Oh, deze update in het menu kende ik ook nog niet: Kies in het Menu voor “Geschiedenis” … even doorlopen naar beneden en dan zie je onder “Verwijder”: “Memory Details”. Daarin kun je kiezen voor Activity Memory en Course Memory. Zo kun je in één blik zien hoe vol je FR310XT geheugen zit. Handig!!

Ik kan nog wel wat trainingsdata kwijt in mijn FR310XT

>