AA Drink tijdens de Marathon van Utrecht

Tijdens de Marathon van Utrecht zal onderweg, op de verzorgingsposten onder andere AA drink worden uitgereikt. De marathon website is niet duidelijk welke AA drink er wordt geschonken dus heb ik maandagavond even een mailtje aan de organisatie gestuurd. Vandaag kwam het antwoord:


AA Isotone
AA Isotone tijdens de marathon van Utrecht

Op de 9, 19, 32.5 en 36 kilometer staat er AA isotone klaar en bij de finish wordt AA High Energie uitgedeeld.
Handig om te weten zodat je nu nog even kunt “trainen” met het gebruik van AA isotone. De AA drink website meldt over deze isotone drank:

De razendsnelle isotone dorstlesser voor tijdens het sporten.
Bij intensieve sport verliest je lichaam vocht en mineralen. Met AA Isotone vul je dit razendsnel aan. De samenstelling van AA Isotone is gelijk aan die van je lichaamsvloeistoffen (280 – 320 milliosmol), zodat het niet omgezet hoeft te worden in je maag en de stoffen onmiddellijk opgenomen worden in je bloedbaan. Aan AA Isotone zijn 6 belangrijke mineralen toegevoegd: natrium, chloride, kalium, calcium, magnesium en fosfor. Je vult zo het verloren vocht en de mineralen onmiddellijk weer aan.

Nu we het toch over drank hebben tijdens de marathon… tijd voor een klein poll over of je wel of geen drinken meeneemt tijdens de 42,195KM

In Utrecht loop ik zonder mijn drinkgordel. Rinus reageerde door te melden “Het is echt niet slim om geen vocht mee te nemen, doe maar wel want alles staat en draait om je vocht balans tijdens de marathon”. Dat laatste ben ik met hem eens maar in Utrecht worden het geen extreme temperaturen zoals Rotterdam 2007 of de Marathon van Marrakech. Ik ga er vanuit dat onderweg genoeg drinken verkrijgbaar zal zijn. Daarbij staan er nog wat mensen langs de kant met extra drinken.

Wat is jouw mening hierover:

!++8++!

Aanvullingen op deze poll zijn natuurlijk welkom als reactie.


Bier na finish
Bier mag ook, maar dan wel na de finish

o ja, er is ook nog gelopen vanavond. Kort rondje: 9,8KM, 54 minuten, 5:32min/km, 808 Kcal, 141 bpm

>