PR (10KM) in Voorthuizen

Vandaag een wedstrijd in een voor mij onbekend gebied. Rik vroeg mij een paar weken geleden of ik ook naar het Loopfestijn in Voorthuizen zou komen. Ja, ik wel wel maar oei, start om 18:00 uur.. dat ga ik nooit redden op een werkdag… Pas op mijn laatste werkdag realiseerde ik dat ik vakantie heb op 15 juli, YES! Dus snel mij via de site ingeschreven.. en dat was slim.. lees maar verder:

Op het laatste moment besloten Miranda en de kids mee te gaan naar Voorhuizen dus auto vol Meijertjes de snelweg op. Bij Soest kwamen we in de eerste file, flinke kettingbotsing die net was gebeurd maar op de A1 naar Apeldoorn liep het helemaal vast. Een stuk van normaal 1 uur rijden werd nu 1:45 uur!! Snel auto geparkeerd en in sprintje naar het inschrijflokaal. Daar hoorde ik net een dame tegen een andere loper zeggen: “Nee, sorry, de inschrijving is echt gesloten, we moeten alle chipnummers aanmelden en dat gaat niet meer 10 minuten voor de start…”

Watttttt?? Ik zag mijn 10KM plannen al helemaal in rook opgaan.. voorzichtig vroeg ik hoe het zat met de “vooringeschrevenen” … Dat was geen probleem, die kon ik in een ander zaaltje ophalen.. oeffff… Snel nummer opgespeld en richting start gelopen, nee, gerent.. Daar kwam ik Gideon tegen.. dat is leuk! Die heb ik voor het laatst bij de Marathon van Berlijn 2007 gezien. Even bijgekletst, altijd leuk.RR in Voorthuizen
foto: Bram van den Heuvel

In het startvak ontmoette ik Rik (die voor een supertijd, dus podiumplek ging), Koen en de altijd lachende Kees. Rik stond ergens voorin en wij drieën stonden natuurlijk weer uitgebreid te ouwehoeren praten in het startvak. Gek genoeg werd er niet afgeteld voor de start, dus in één keer KNAL!!! Jemig, schrok mij rot!! En daar gingen we. Koen ging voor een tempo van 3:45, ik voor 3:50.. liefst iets sneller want anders ging het verbreken van mijn PR (39:01) niet lukken.


Langs de kant stonden Roberto, coach Rob Veer en mijn gezin mij aan te moedigen. 5 rondjes door het dorp met een niet te missen (!!) finishboog. Koen liep een meter of 15 voor mij en die kon ik tot het 3e rondje goed bijhouden… nee, gelijk komen met hem zat er niet in.. maar daarna werd het pittig. Het stuk recht op de finish af, ik gok zo’n 600 meter was zwaar. Tegen de wind in en vol in de zon. Koen liep op mij uit en ik probeerde die 3:50 vol te houden want alleen dan zou ik mijn tijd kunnen verbeteren.

Het laatste rondje.. pfff.. even alle zeilen bijzetten. Mijn enkel voelde ik ook wel en echt soepel liep ik niet. Op de finish af en daar zag ik de klok bijna op 00:39:00 springen.. nog even een versnelling.. het zal toch niet zo zijn dat…. op 39:01 drukte ik mijn Forerunner uit.. grrrr.. precies mijn PR tijd… netto zou het misschien nog een seconde schelen want ik ging niet gelijk na het startschot over de startmat… Uithijgen bij de finish, Falco stond er, Andrea even gezoend.. sorry voor de zweetzoenen… en Rik natuurlijk gefeliciteerd!

Onderweg hoorde ik al regelmatig dat hij als tweede man liep maar Rik nam na het derde rondje de kop over en knalt gewoon even 34:45 eruit.. Bizar goed!!Snelle Rijk met zijn “gouden” plak en een schouderklopje van Koen

Ik liep terug naar de sporthal en sprak weer Gideon die 1,5 minuut van zijn PR heeft afgelopen. Supergoed en zag ook David, een oude bekende uit mijn geboortedorp, altijd leuk. Ik vertelde aan Miranda en de kids dat ik even naar de prijsuitreiking van Rik wilde maar was helaas net te laat. Ook het bieren met de mannen en vrouwen zat er niet meer in, had twee boefjes die naar de McDonalds wilden… daar heb ik, sinds lange tijd maar weer eens een dikke hamburger genomen… en dat was geen succes.. weet nu weer waarom ik die dingen niet te eten vind.. gelukkig had ik nog wat krentenbollen bij mij 😉Even uithijgen bij de Nr.1 van de dag. Foto via Rik

Kort samengevat: Voorthuizen was een race tegen de klok, om er te komen en om mijn PR te verbreken en beide zijn gelukt! Pas na afloop werd het duidelijk dat ik toch een PR heb gelopen (3 seconden van mijn tijd af). Het is een gezellig feestje daar in Voorthuizen… misschien volgend jaar weer?

Data: 10KM, netto eindtijd 38:58, 23e overall, 9e in mijn categorie, gemiddeld tempo 3:51min/km, 15,5KM/u. Zie hier de data en route in GarminConnect5 x rondje door het dorp Voorthuizen

Foto’s volgen zsm

>