Zonnige strandloop

Strandtrainingen, een supermanier om je beenspieren te trainen. Lekker door het mulle zand, een duinopgang pakken en door de duinen weer terug met hier een daar een klimmetje… eigenlijk zou ik dat veel vaker moeten doen maar zolang het voor 20:30 uur donker is komt daar niet zo veel van. Vandaag was ik een dagje vrij. Kan nog net want maandag begint weer de gebruikelijke dealershow bij JVC met alle drukte van dien.

Ook vandaag was een een druk dagje, ‘s ochtends moesten Miranda en ik samen op pad, ‘s middags de kids naar paardrijden en judo en ‘s avonds Miranda naar een OR meeting op school. ‘s Middags zou zij ook nog een vergadering in ‘haar’ ziekenhuis hebben maar die kwam te vervallen en zo kon ik tussendoor nog even een hardlooptraining inplannen. Op naar het strand bij Noordwijkerhout. Ik had vooraf nog even contact gezocht met Claudia of ze mee wilde lopen en zij was zo aardig om haar planning op die van mij aan te passen.


Bloggersvoeten in het zand
Diepe bloggersvoetafdrukken in het zand

Bij de Langevelderslag is het makkelijk parkeren en je zit gelijk aan het strand en de duinen. Even een plannetje getrokken over de route en in stevig tempo liepen we over het strand richting Zandvoort. Wind in de rug, lentezon, ruisende zee, even waanden we ons deelnemer (met beter weer) aan de Scheveningen – Zandvoort Marathon… voor een stuk van 6km of zo… het zand was best pittig om op te lopen en op sommige stukken verdwenen onze schoenen bijna helemaal in het zand.

Bij een duinopgang gaf ik aan om aan de terugweg te beginnen maar voor de klim hield Claudia in… ik zei: “kom op maatje, even in een lekker tempo omhoog!” waarop zij antwoordde: “ik loop wel even tot halverwege en dat schiet ik wel een foto van je…” OK, mooi foto moment.. terwijl Claudia de camera in de aanslag hield ging ik zo snel en zo ‘getraind’ mogelijk omhoog… toen ik boven was begreep ik waarom Claudia omhoog was gewandeld… wow, -hijg- -hijg- die klim was zwaarder dan de hele strandloop…


klimmetje?
“even” omhoog klimmen

De route terug ging beschut van de wind door de duinen en al lopende zagen we al genoeg leuke routes voor een lange duurloop en werden er al weer gezamenlijke wedstrijden voor in het najaar besproken. Na 12KM strand en duin zat de training voor vandaag er weer op. Schitterend weer, 10 graden in de zon, weinig wind, mooie omgeving en prima gezelschap… hardlopen is zo fijn! En na afloop, zoals vooraf beloofd door Claudia, een heerlijk dikke plak ontbijtkoek.

Op het klimwerk wil ik zeker vaker trainen… gelukkig worden de dagen straks langer zo kan ik binnenkort ook ‘s avonds naar het strand… en wie weet krijg ik dan weer gezelschap van mijn hardloopmaatje…

>