Z1 weekend met watergevecht

Zaterdag begon het al.. een herstelloopje van 30 minuten in Z1, een hartslag van 135. Vreselijk langzaam maar ja, schema is schema… en ik weet dat die (extreem) langzame loopjes noodzakelijk zijn als training voor de marathon. Een laat loopje op zaterdagavond, ik vertrok om 21:45 om 35 minuten weer thuis aan te komen. 5,1 KM gelopen met 8,6 KM/u maar, en dat is dat weer een pluspunt, gelopen met een gemiddelde hartslag van 134 slagen/minuut

aanvallen!

Vanavond moest er diezelfde hartslagfrequentie 2 uur gelopen worden… maar voordat het zo ver hebben we eerst een uitgebreid watergevecht gehouden tegen buurvrouw Marlou en haar dochter Vivian (onze oppas).

John, goede vriend en oud-dienstmakker was met zijn gezin op bezoek bij ons en we waren wat spelletjes met onze kinderen aan het doen, de waterpistolen kwamen daarbij ook aan bod. Marlou zei tegen John dat hij mij maar nat moest gaan spuiten waarop ik verhaal ging halen bij haar, gewapend met Wouter’s Supersoaker. Marlou stond “toevallig” net haar planten water te geven met een grote gieter… en toen ik even niet op lette had ik al een behoorlijk plens water over mij heen… tja, toen was het hek van de dam. Tuinslangen werden in stelling gebracht en emmers water gingen over en weer door de straat. De bejaarden in de huisjes naast ons kijken geamuseerd vanaf hun balkons naar ons. Eén van de senioren pakte zijn eigen tuinslag en viel Marlou er mee aan… Uiteindelijk had iedereen een behoorlijk nat pak. Marlou, Vivian en ik waren het zwaarst getroffen…

Daarna mij opgemaakt voor de 2 uur duurloop. Lekker laat op de avond, (21:15) dus een stuk koeler. Ik had nog een halfje uurtje de zon tegen maar daarna was het relaxt lopen. Het tempo is nog steeds wennen.. in het begin wilde ik niet onder een tempo van 7 min/KM komen maar na een uur hield in mijn snelheid niet meer in de gaten maar concenteerde mij op mijn hartslag, die tussen de 130 en 140 moest blijven. Dat ging goed maar de snelheid was niet echt hoog. Na 2 uur en 3 minuten was ik weer thuis. Alles goed voor 1525 Kcal, 17,3 KM, gemid snelheid: 8,4 KM maar wel een gemiddelde hartslag van 138.

O ja, in het midden op route door Koudekerk, Hazerswoude Rijndijk en Alphen aan den Rijn kom je op deze weg uit…. Spooky!


Booeeehooeee
Het Spookverlaat – avondpad voor hardlopende Thrillseekers

>